14.000 évvel ezelőtt így festett a kutyakaja 

Blog :: Érdekességek 2020. augusztus 19., szerda 21:03 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Egy kutatás alapján kiderült, mi volt a jégkorszaki eb utolsó vacsorája, mielőtt fajtája eltűnt volna a bolygó színéről. 

 

Az étek pedig nem volt más, mint egy gyapjas orrszarvú. Mindez egy most lefolytatott vizsgálat alapján került megállapításra: egy 14.000 esztendős kölyökkutya maradványaiból vontak ki mintát, és tették a nem mindennapi felfedezést. 

 

 

A kölyköt a szibériai fagy konzerválta, a kutatók 2011-ben tárták fel. A fajtájáról a mai napig vitáznak, de egy biztos, hogy az állat egy kutyaféle volt. Hogy mit fogyasztott utoljára életében, arról a gyomrában talált szőrös bőrdarabból következtettek a tudósok, akik elsőre teljesen más véleményen voltak az elejtett zsákmány kilétét illetően. A most lefojtatott újabb vizsgálat szerint a vacsora egy rinocéroszból származik: az állat rövidesen amúgy is a „mészárosainak” sorsára jutott volna, hiszen a viharsebesen közeledő jégkorszak nem kímélte volna őt sem.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;