5+1 kutyás regény - válogatás a Quebeck kedvenceiből! 

Blog :: Érdekességek 2017. november 17., péntek 11:25

Imádjuk a kutyákat szőröstől-bőröstől. Szeretjük viszontlátni őket a filmvásznon, és hasonlóképp a sorok között is. Íme egy válogatás az általunk 5+1 legjobbnak vélt kutyás olvasmányról. Hideg napokon, séta előtt vagy után - indulhat az állati kaland!

 

1. Garth Stein - Enzo, avagy az emberré válás művészete
Mongóliában, ha egy kutya meghal, magasan a hegyekben temetik el, hogy az emberek ne léphessenek a sírjára. A gazdája pedig fülébe súgja kívánságát, hogy a kutya a következő életében emberi alakban térjen vissza. Azonban nem minden négylábú lehet kiváltságos, csak azok, akik készen állnak rá. Enzo egy idős és beteges eb, aki cseppet sem fél az elmúlástól, meggyőződése ugyanis, hogy emberi testben kezdhet majd új életet. Garth Stein filozofikus regényének lapjain a feltétel nélküli hűség és szeretetet, a remény elevenedik meg az olvasó előtt.

 

2. Benkő László - Szívhangok
Benkő László megható regényének minden sora egy-egy szeletke sors. Pirinyó története tárul elénk, aki csupán egyetlen abból a sok keverék kutyából, akire nem várt boldog élet. Rövid kis léte annál több szenvedést tartogatott neki, szembesülnie kellett az emberi természet sötét oldalával, kínzással és a kutyaviadalokkal. A sok rossz ellenére Pirinyó hite nem tört meg, és nem adta fel, minden lépését a benne rejlő szeretet vezérelte. Kutyaként emberibb volt, mint számos társunk - ha Pirinyók egész sorából állna a világ, a Föld bolygó bizonyosan egy jobb hely lehetne.

 

3. Megan Rix - Folti, a hős - egy kiskutya, aki segít a bajban
A regényben Joe élete teljesen megváltozik, amint megismeri Foltit, a végtelenül aranyos labrador kölyköt. A sok boldog együtt megélt pillanat alatt, a szeretető és féltő kezek között Folti elsőosztályú segítőkutyává érik. Ez üröm az örömben, hiszen ki akarna megválni legjobb barátjától? Joe-nak meg kell hozni ezt az áldozatot, Folti ugyanis a Segítő Mancsok Egyesület kutyájaként komoly feladatra hivatott: egy fogyatékkal élő ember mindennapjait kell segítenie. Az apa nélkül cseperedő tizenéves fiú és különleges barátjának lebilincselő története ez, amely egyúttal tisztelgés is a segítőkutyák és a kiképzőik előtt.

 

4. Martin Howard - Egy rosszcsont kutya naplója
Egy eb, akit mindannyian ismerünk. Egy négylábú, aki kicsit bennünk is ott lakozik és tükröt tart nekünk. Ő Blake, az égetnivalóan rossz, mégis szeretetreméltó kutya, akinek egy évét kíséri végig a napló. Hősünk szereti a kutyalányokat, öntudatos és készen áll a maga harcait megvívni. Újévi fogadalomként a helyi park kutyabandájának falkavezéri címét tűzi maga elé -  ehhez kap „segítséget” egy nehezen kezelhető gazda képében. Téveszmés embertársa ráadásul egyáltalán nem ért a kutyák nyelvén. A regényből mindenki számára megvilágosodik, hogyan is állnak négylábú barátaink az ivartalanításhoz, mi a véleményük a kutyakonzervekről…


5. Fekete István - Bogáncs 
Bogáncs Hungarikum. Főszereplőnk szépséges fajtája, a pumi az igazi magyar vidék egyik nélkülözhetetlen ikonja. Legalább ilyen híressé vált Fekete István hőse is, aki nyájat terelő juhászként boldogan él, hűségben gazdájával. Egy alkalommal azonban messzire sodródik megszokott kis életétől, egyik kalandtól a másikig eljutva még a cirkuszi vándoréletet is megtapasztalja. Bolyongása során sok-sok izgalmas és érdekes dologgal találkozik, de a szíve és ösztöne visszaszólítja gazdájához, az öreg juhászhoz. 

 

+1. Eric Knight - Lassie hazatér
Epikus, gyönyörű mű, amely minden agyféltekében helyet követel magának. A történet talán mindannyiunk számára ismert: Egy kisfiú szerényen, ám annál boldogabban él Greenall Bridge-ben, családjával és kutyájával. A falu népe jól ismeri Joe négylábú barátját, aki nap-mint nap ugyanabban az időben indul gazdija elé az iskolához. Ám amikor a helyi bányát bezárják, Joe apja munkanélküli lesz. Szorult helyzetükben kénytelenek pénzzé tenni Lassie-t, aki Rudling hercegéhez kerül. De a skót juhász nem felejti barátságukat. Nincs akadály, sem idő, megszűnik a tér - semmi sem választhatja el az ebet a gazdájától!

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;