A nagy kutyahoroszkóp - 1. rész

Blog :: Érdekességek 2018. február 26., hétfő 14:21

Jól ismerjük állatainkat, tisztában vagyunk jó és rossz tulajdonságaikkal egyaránt, ha pedig megkérdeznek bennünket, betéve soroljuk az összes csibész húzásukat. Ezt hívjuk jellemnek, melyet nem csupán mi alakítunk, lévén hozott anyagból dolgozunk, aminek milyensége már a születésük időpontjában eldől. De a nevelésben a csillagok is segíthetnek, melyekből jobban megismerhetjük a kutyánk! 

 

KOS

A Kos kutyák örökmozgók, igazi energiabombának számítanak. Ennek megfelelően a fegyelmezésük sem egyszerű dolog, amit még tetéz a mérhetetlen játékosságuk is. Éppen ezért a jegy szülöttjeit nem árt beíratni egy kutyaiskolába, ahol a fegyelem mellett a gazdival történő gördülékenyebb együttműködésen is lehet csiszolni. A Kosok azonban rettentően ragaszkodók is, az életüket áldoznák szeretett gazdájukért. Azt tartják róluk, hogy veszélyérzetük tulajdonképp nem létezik, így mindig figyeljünk a biztonságukra, akkor is ha csak játszunk. 

BIKA

A Bika blökik szépek, és nagyon nyugodtak. Rendszerint daliásak és atletikusak, ugyanakkor hízékonyak is, ez betudható az életstílusuknak. Odavannak a simogatásért és a finom falatokat sem utasítják vissza. Nem nevezhetők hiperaktívnak, épp ellenkezőleg: lételemük a lustaság. Ám bármennyire is nehezükre esik, muszáj velük sokat mozogni. Tehát nem elég a pár perces séta, ha esik, ha fúj, rendesen le kell őket mozgatni. Persze nagy játékosok, ezért igyekeznek mindenáron megúszni a dolgot. Itt rejtőzik a lényeg: nem szabad engedni nekik, mert akkor elvesztünk. 

IKREK

Az Ikrek poénbombák, valódi bohócok. Ők azok, akiknél a leggyakrabban érezzük azt, hogy mindjárt megszólalnak. Ez annyira igaz, hogy a maguk módján igyekeznek is hallatni a hangjukat: sokat ugatnak, ám ez inkább kifejezés, mint jelzés. És ha a gazdi elég jól ismeri barátját, könnyedén érthetővé válik számára ez a mondanivaló. Nagyon szeretnek játszani is, az ő pályájuk a labda, melyet minden nap szívesen vesznek elő. Nekik is fontos a testmozgás, főleg, mivel rendkívül nehezen viselik a bezártságot, ezért is várják nagyon haza a ház urát. 

RÁK

A Rák ebek talán a legcsaládcentrikusabbak. A gyerekek legjobb barátai, egy szülő gyengédségével rajongják körül a legkisebbeket. Ezért vigyázzunk arra, hogy ne maradjanak túl sokáig a gyerekekkel, mert olyannyira béketűrők, hogy még azért sem „szólnak”, ha tele dugdossák a szájukat mindenféle játékkal. A saját kölykeikhez is ugyanígy ragaszkodnak, és nagyon fontos nekik a hely, az otthon, ahol élnek. Szükségük van egy kis saját birodalomra, ahol néha csak maguk lehetnek, és senki nem zavarja őket. 

OROSZLÁN

Az Oroszlán kutyák vezérnek születtek. Utálják, ha meg akarja mondani nekik valaki, hogy mit csináljanak. Nekik egy falkavezérre van szükségük, egy olyan emberre, akire minden pillanatban felnézhetnek. Ezt a státuszt viszont nem adják ingyen, komolyan meg kell dolgozni érte a gazdijelöltnek. Ha nincs ilyen irányú tapasztalatunk, akkor inkább bízzuk magunkat és barátunkat egy kutyaiskolára. Ha a hierarchia kiegyensúlyozott, az Oroszlánok békések és mindenben partnerek, de jaj nekünk, ha ez fordítva alakult. Óriási mozgástérre van szükségük, valamint a gazdi folyamatos visszacsatolására arról, hogyan végzik a dolgukat. 

SZŰZ

A Szűz maga a megtestesült fegyelem. Nem kell őket noszogatni, apró utalásokból megértik, mit szeretne tőlük a gazdájuk. Szeretnek az ember kedvében járni, de nem csak ezért szuper munkakutyák. Erre születtek, okosak, szófogadók, mértani pontossággal végzik a rájuk bízott feladatokat. Talán furán hangozhat, de állati létük ellenére képesek uralkodni az ösztönvilágukon. Identitásukat a cselekvés határozza meg, ezért, ha jót akarunk nekik, mindig egészségesen leterheljük. Egygazdás kutyák ők, akiknek hűsége legendás, egyszerűen a sírig szól.

Szöveg: Tóth Krisztián Márk 
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;