A nagy kutyahoroszkóp - 2. rész

Blog :: Érdekességek 2018. március 27., kedd 11:02

Jól ismerjük állatainkat, tisztában vagyunk jó és rossz tulajdonságaikkal egyaránt, ha pedig megkérdeznek bennünket, betéve soroljuk az összes csibész húzásukat. Ezt hívjuk a jellemnek, melyet nem csupán mi alakítunk, lévén hozott anyagból dolgozunk, aminek milyensége már a születésük időpontjában eldől. Segítségünkre lesznek a csillagok, melyekből még jobban megismerhetjük a kutyánk!

 

MÉRLEG

A Mérleg ebek kifinomult lelkülettel megáldott jószágok. Náluk nem nyerő a hangos szó, ezért, ha szeretnénk a figyelmüket felkelteni, azt mindig kedvesen tegyük. Érzékenységük olyannyira nem vicc, hogy a szidásba belebetegedhetnek, de van olyan Mérleg kutyus, aki sértettségében elszökik. Ám az extrém esetektől eltekintve a legbarátságosabb társasági lények, akik készségesek és imádnivalók. Mivel a szép szóból értenek, a velük való konfliktus szinte kizárt. Különleges jellemzőjük még az éneklésszerű ugatás! 

SKORPIÓ

Az ebben a jegyben napvilágot látott négylábúak legfőbb erénye a vakmerőség. Ha harcba kell menni, ők gondolkodás nélkül megteszik. Kevés önfegyelemmel rendelkeznek, ezért a kutyaiskola kifejezetten nekik való. Szükségük van a versenyhelyzetre és a megmérettetésre, ezért a Skorpió kutyát bátran dobhatjuk a „mélyvízbe” valamelyik sportban. Munkakutyának is kiválóan alkalmazhatók, nagy valószínűséggel a leghíresebb életmentők és keresők is e jegyből kerültek ki. Mindez köszönhető a nagyon erősen munkálkodó ösztöneiknek is. 

NYILAS

A Nyilas kutyusok a figyelmetlenség bajnokai. Kicsit setesuták, ez már a mozgásukon is látszik, ugyanakkor rettentően jóindulatúak. Nekik is javallott a kutyasuli, ahol következetességgel rászoktatják őket a fegyelemre és az erősebb koncentrációra. Gazdaközpontú állat lévén az efféle munka nem esik nehezükre, hiszen alapból lesik a gazdi kívánságait. Imádnak a szabadban lenni, és rengeteget mozogni, napi sok-sok kilométert bóklászni. Ha Nyilas kutyánk van, akkor nekünk is szeretnünk kell a testmozgást, méghozzá minden időben. Fussunk vele sokat!

BAK

A Bak szerencsés természetéről híres. Ő az, aki mérlegelés nélkül teljesíti gazdája kívánságait, és határtalanul hűséges. Magasfokú megbízhatóságuk miatt a Bakok is alkalmasak a munkára, de ha nem lesz hivatásos a kutyusunk, akkor is muszáj neki elfoglaltságot és célt találni. Ezek lehetnek akár egyszerű kis hétköznapi feladatok, a lényeg a rendszeres fizikai és mentális terhelés. Mindemellett imádnak játszani is, így amikor csak tehetjük, vezessük le a napi feszültséget együtt. Érdekes tulajdonságuk az elkedvetlenedés, ezért igyekezzünk hatványozottan odafigyelni rájuk.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntő kutyákra nagyon illik a kifejezés: kakukktojás! Nagy általánosságban a viselkedésük és kinézetük is eltér a fajtatársaktól, ergo különcnek születtek. Extravaganciájuk sok szeretet és figyelmet kíván, de cserébe igazi egyéniséget kapunk. Vigyázat, a gyengébb idegzete miatt nem javallott kisgyerekes családoknak. Hírtelenek és meglepő húzásokra képesek, amit legtöbbször a szabaduló tudományuk csillogtatásával adnak gazdijuk tudtára. Ők azok, akik alkalom adtán rögvest kihasználják a rést a pajzson, és lelépnek csavarogni. A Vízöntőket sem tanácsolnák el a kutyaiskolából.

HALAK

A Halak egyszerűen szeretetreméltók. Érzékenyek és emberbarátok, ezért a legjobb terápiás állatok közülük érkeznek. A vakvezető kutyák és a gyógyítás szerteágazó területein alkalmazott ebek között is sok-sok olyan Hal jegyű négylábút találni, akik nagyon eredményesen végzik a munkájuk. Figyelmet és szeretetet adnak, és csak ugyanezt várják el cserébe. Ilyen egyszerűen működnek ők, akiknek még a tápláléknál is fontosabb a gazdájukként tisztelt és imádott személy figyelme. Szerencsés választás nagycsaládosoknak is!Ha lemaradtál a nagy kutyahoroszkóp első részéről, ide kattintva elolvashatod! :)

Szöveg: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;