Állati őrangyalok - Már Veszprémben is jelen vannak a Szurkolók

Blog :: Érdekességek 2018. november 21., szerda 18:16 quebeck, Szenvedélyünk a kutya, Szurkolók az állatkínzás ellen

És nem csupán jelen vannak, minden igyekezetükkel próbálnak segíteni a bajbajutott állatokon. Sokszor ez nem egyszerű, de a remény mindig él - többek között ezt a konzekvenciát vontuk le Jilek Ádámmal, a csoportosulás helyi sejtjének vezetőjével folytatott beszélgetésünkből.

 

Kézilabda drukkerek vagytok? Mikor jöttetek össze a Szurkolók az állatkínzás ellen csoporttal, hogyan indult a közös munka? 

Nem, mi az 1. Futsal Club Veszprém szimpatizánsai vagyunk. A sorsunk, a megalakulásunk története kissé eltér az eddig megszokottól, hiszen nem Fülöp kutya sajnálatos esete mentén szerveződtünk. Kapin Richárd, a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport vezetője keresett meg bennünket azzal, lenne-e kedvünk részt vállalni a nemes kezdeményezésükben: mi pedig a legnagyobb örömmel mondtunk igent a felkérésre.

Segítenek benneteket magánszemélyek, érkezik támogatás a csapat, vagy akár Veszprém város részéről? 

Rendszeresen tartunk adománygyűjtést, ahol gyakorta kapunk ilyen-olyan felajánlásokat. Ilyenkor rendszerint kutyatáppal, pokrócokkal, fogyó eszközökkel támogatják a munkánkat. Sajnos az anyagi természetű szponzoráció ritka, stabil patronálás sem cégektől, sem a várostól nem érkezett még eddig. 

Következzen egy eddig még sosem érintett témakör: csak aktív szurkolók csatlakozhatnak a Szurkolók az állatkínzás ellen csoporthoz?

Minden olyan elkötelezett állatvédőt szívesen látunk a sorainkban, akik hajlandók érdemben hozzátenni a tevékenységünkhöz - és nem csupán a klaviatúra mögül osztják az észt. Mi egy fejlődő csoportosulás vagyunk, minden jó szónak, pártfogásnak örülünk, és megbecsüljük azt - hogy ez a szurkolói zónán belülről, avagy „kintről” talál meg bennünket, az lényegében teljesen mindegy. Az állatok szeretete, a tettvágy, és a szándék a fontos.

Milyennek ítéled meg Veszprém és környéke helyzetét, javult-e a morál a munkátok beindulása óta?

Mivel én teljesen kívülről csöppentem bele ebbe a világba, így nem tudok hitelt érdemlően válaszolni arra a kérdésre, hogy milyen volt a helyzet a megalapításunk előtt. Azonban úgy gondolom, Veszprém és környéke - néhány kirívó esetet leszámítva - nincs akkora bajban, mint az ország többi része. Persze, vannak szaporítok, hallani kutyaviadalokról is, ám pl. ez utóbbi ellen nagyon nehéz fellépni. Kevés információval rendelkezünk a cselekvéshez, akik pedig segíthetnének nekünk, ők félnek ezektől az emberektől.

Általában riasztanak benneteket, vagy magatoktól próbáltok meg bizonyos ügyek végére járni?

Ha megkeresnek bennünket, természetesen szívesen segítünk, nemrégiben egy Veszprém külvárosában található menhelyen segítettek építkezni a srácaink. Azonban több túlzó bejelentést is kaptunk már, ezért inkább igyekszünk elébe menni a felmerülő szituációknak. Találkoztunk olyan esettel, ami az elmondások alapján húsz főt igényelne, a helyszínen azonban kiderül, hogy elegen lettünk volna hárman is. Ezt megelőzendő feltérképezzük a környezetünket, figyelünk, és ha rendellenességet tapasztalunk, felszólítjuk a kutyatulajdonost, mit csináljon másképp. Ebet csak a legvégső esetben gyűjtünk be, hiszen a probléma nálunk is megegyezik az országszerte tapasztalható hozzáállással: kevés az ideiglenes befogadó, még kevesebb örökbefogadó.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;