Ausztrál kutyahős: Bear eddig már 100 koalát mentett meg

Blog :: Érdekességek 2020. május 05., kedd 21:42 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A különleges keresőkutya munkája felkutatni a bozóttüzek által sújtott területeken árván maradt koalákat. 

 

Bear pedig igencsak érti a dolgát: eddig már száz sérült és beteg kisállatot sikerült neki kiszagolni, és felkutatni a katasztrófából lassan lábadozó erdőkben.

Az eb már tavaly nyár óta könnyíti meg a szakemberek munkáját, hála a Sunshine Coast Egyetem keresőkutyákat kiképző gárdája, és az International Fund for Animal Welfare állatvédő szervezet, valamint egy helyi vadvédelmi csoport segítségének. Az egyetem keresőkutyáit elvileg a tudományos célú kutatásokban fontos állatok felkutatására képezték ki, de nélkülözhetetlen a segítségük a koalák keresésében is:

 

 
„A katasztrófa sújtotta erdős vidék nagyon nehéz terep, de Bear számára egyben jó lehetőség is, hogy a szabadban legyen, és játékos formában azt csinálja, amit a legjobban szeret.” - mondta el a kutyát kiképző Romane Cristescu.

A mentőcsapat először egy drónnal irányított hőkamerával vizsgálja át a kérdéses területeket, majd Bear veszi át az ügyet, és kutatja fel, mely fákon rejtőznek a sérült és legyengült állatok. Amint rájuk találtak, ellátják a kis erszényeseket, így biztosítva a túlélést és az újrakezdést a vadonban.


Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;