Betegszabadság a kutyád után

Blog :: Érdekességek 2018. március 20., kedd 12:28

Nyugat-Európa minden tekintetben előttünk jár, ez aligha okoz bárkinek meglepetést. Azonban egy nemrég született - precedens értékű - bírósági döntés most a hazai állattartók szemszögéből is tovább növelte ezt a távolságot. Mutatjuk a részleteket!

 

Az eset Olaszországban történt, ahol egy alkalmazott pert nyert a munkáltatójával szemben. A sikeres jogorvoslat alanya egy hölgy, aki kétnapos táppénzre ment, hogy megbetegedett kiskutyáját ápolhassa. A neve elhallgatását kérő nő (egy állatvédelmi szervezet hathatós támogatásával) azután fordult a helyi ítélőszékhez, hogy munkaadója nem volt hajlandó kifizetni az otthon töltött napjait.

A gazdi egy római egyetemen dolgozik, és a műtéte után lábadozó, 12 esztendős angol szettere miatt maradt távol a munkától. Érvelése abszolút megállt a bíróság előtt, amit az ügyvédek is alátámasztottak: a sértett elmondása szerint az olasz jogszabályok határozottan kimondják, hogy akár sokezer eurós pénzbüntetést és egyéves börtönt is „érhet” az, ha valaki magára hagyja fájdalmakkal küszködő állatát. 

A fórum jogosnak vélte a panaszt, döntése értelmében a beteg kutyus ápolása személyes családi okként jelenik meg a paragrafusokban, ezért kimondta: helyesen cselekedett a kutyájával otthon maradó munkavállaló.

Az ügyet segítő állatvédelmi szervezet elnöke óriási előrelépésként értékelte a győzelmet, amit vállalatunk innen is mellszélességgel pártol és üdvözöl! Arról is szó esett, hogy a történtek fényében hivatalosan igazolást nyert az a tétel, hogy kutyáink a jog szemében is családtagnak számítanak. A dolog üzenete különösen megsüvegelendő: ha szükséges, a család kutyája miatt is igénybe vehető a táppénz ellátás - egyelőre még csak Olaszországban.

Az esemény történelmi léptékű, hiszen Európa szerte teret nyithat hasonló más követeléseknek is. Mondhatnánk, hogy már kíváncsian várjuk, mikor éri el az ügy Magyarországot, de ne várjunk a csodára. MI KUTYÁSOK nap mint nap tegyünk azért, hogy egyszer hazánk is eljusson a mindannyiunk által óhajtott szintre!

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;