CSODÁLATOS TERMÉSZET: Előbukkant a kihaltnak hitt kutyafaj… 

Blog :: Érdekességek 2020. október 05., hétfő 21:49 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A szóban forgó új-guineai éneklő kutyát már régóta kipusztultnak hitték az etológusok, de a természet újból megcáfolta az embert. 

 

Az eddig ismert felállásból azt tudtuk, hogy a vadon egyetlen példány sem él már, csak és kizárólag ilyen-olyan mentő és tenyésztőprogramoknak köszönhetően maradt fenn 200 példány. Az éneklő kutya nem egy gúnynév, nagyon is valóságos, hiszen ezek az ebek a hosszúszárnyú bálnák által kiadott hangokkal vétetik észre magukat – már ami a frekvenciát illeti… 

Az állatkertekben élő egyedek a 1970-es években befogott vadkutyák leszármazottjainak tekinthetőek, a természetes élőhelyükként ismert Új-Guinea nyugati hegyvidék peremén azonban közel ötven esztendő alatt egyetlen állattal sem találkoztak.

 

 

2016-ban, egy expedíció során a kutatók meglepően detektálták, hogy a kihalt fajtához nagyon hasonló kutyafajt találtak, amelyet közelebbről is megvizsgáltak. DNS mintákat gyűjtöttek, melyek eredménye alapján kijelenthető: az éneklő ebek VISSZATÉRTEK!

 

Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;