Egy rendőr, akinek hívatása, hogy aranyos legyen

Blog :: Érdekességek 2018. július 23., hétfő 14:46

És nagyon jól is végzi a munkáját, elég csak néhány pillantást vetni a képeire. Ő Fuzz, a terápiás kutya, aki kóbor ebből lett egy amerikai rendőrkapitányság kedvence. Újabb megható történet arról, milyen hatással tud lenni egy kis szőrgombolyag a marcona emberre.

 

Fuzz karriere nehezen indult, gazdátlan anyukája egy minnesotai tanya közelében, a leghidegebb hónapban hozta őt világra. A farm tulajdonosa azonban segített rajtuk, így az anya a csöppséggel együtt egy kutyaotthonba került, melynek vezetői jó kapcsolatot ápoltak a helyi rendőrőrs egyik alkalmazottjával.

Itt jött képbe Kathryn Smith, aki első látásra beleszeretett a kiskutyába, és nem is volt kérdéses, hogy örökbe fogadja őt. A rendőrnőt gyorsan megigézte a szőrmók, aki feltűnő nyugalmat tanúsított az őt dögönyözni igyekvő emberek társaságában, ráadásul maximálisan ki is használta a többgazdás lét örömeit. És ezzel lényegében már el is indult a környezetében lévő arcokra mosolyt csaló kiskutya pályafutása.

Fuzz néhány hónap múlva a zord kapitányságon találta magát, ahol cukiságával mindenkit levett a lábáról. Sikere és a „rajongótábora” akkorára duzzadt, hogy Todd Axtell rendőrkapitány kezdeményezésére hivatásos rendőrré is avatták, nem véletlenül: az őrs első emberének ugyanis már voltak tapasztalatai a terápiás kutyák jótékony hatásairól.

A rendőrségi munka hatványozottan nehéz, sokszor szellemileg és lelkileg is megterhelő szakaszokat kell átvészelni ebben a hivatásban. Ez (is) adta az ötletet, hogy kellene egy kiskutya a helyi rendőrök közé, aki feldobja a mindennapok egyhangúságát. Fuzz pedig jött, látott, és győzött! (nevét az egyenruhásokra használt szlengről kapta, ami egyben kapcsolódik a pihe-puha bolyhos bundájához is, hiszen a Fuzz szó magyar jelentése: bodros, pelyhes)

A németjuhász keverék négylábú még nem „teljesértékű” terápiás állat, de ami késik, az nem múlik. Ehhez kiképzés szükséges, amelyet majd egyéves kora betöltése után kezdhet el hivatalosan a kiskedvenc, de gyanítható, hogy mindez nem okoz majd neki különös nehézségeket - hiszen már most úgy viselkedik, mint egy végzett és érdemes mestereb. Az irodába érve mindenkit egyenként köszönt, bárkivel játékba elegyedik, és természetesen a simogatás adagját is magabiztosan gyűjti be!

Ennek köszönhetően hasít a ranglétrán: még alig került be az állományba, máris őrmesteri rangot kapott, de sokan a parancsnoki székben is őt látnák a legszívesebben… 😊 

Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;