Ez a kiskutya lehet Magyarország első hivatásos glutén jelző ebe

Blog :: Érdekességek 2020. február 11., kedd 14:36 Gofree segítőkutya, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Gofree élete nehezen kezdődött, hiszen alig nyolchetesen a gazdái megunták, ő pedig egy menhelyen landolt. Mostanra nagyot fordult vele a világ, hiszen családja és munkája is lett: első magyar glutén figyelő-segítőkutyaként egy kislányt védelmez. 

 

Gofree a legcsekélyebb mértékű glutént is ki tudja szagolni bármilyen ételből. Tökéletes szimatának és a sok gyakorlásnak köszönhetően pacsival jelzi, ha glutén van az elfogyasztásra  váró élelmiszerben, ezzel pedig megvédi gazdija, Emma életét. 

A nevezett kislány a glutén érzékenység egy olyan gyógyíthatatlan válfajában szenved, ami ellen csak a teljes, 100%-ban gluténmentes étrend jelenthet védelmet. Ellenkező esetben jönnek a súlyos allergiás reakciók, és Emma pillanatokon belül rosszul lesz. 

Nagyon-nagyon fontos Gofree tevékenysége, akit egy szlovén kiképző a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel közösen készített fel a feladatra. Még vár rá egy vizsga, de utána már hivatalosan is „elmondhatja”, hogy nem csupán társ és életmentő, de egyben az egyetlen olyan magyar segítőkutya is lesz, aki képes erre.

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Házipatika.com

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;