Forradalmi felfedezés: ÍGY tájékozódnak a KUTYÁK

Blog :: Érdekességek 2020. július 21., kedd 22:14 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Sokáig azt gondoltuk, hogy az ebek az ösztöneikre, a szaglásukra, valamint a saját maguk által hátrahagyott minták alapján tájékozódnak. Megdőlni látszik ez az elmélet…

 

A Cseh Élettudományi Egyetem érdekes kísérlete azt bizonyítja, hogy a kutyák bizony a föld mágneses mezejét használják a leggyakrabban erre a célra. Az állításukat két módon támasztották alá: Az első kísérletük során 4, a másodikban 27 négylábút szereltek fel nyomkövetővel, majd terepre vitték őket, és ott hagyták őket szabadon mozogni, egy feladat kivételével. Ez pedig egy állat szagának a nyomonkövetése volt, majd a visszatérés a kiindulási ponthoz.

A visszatérés megválasztása az állatokra volt bízva: volt, amelyik a szagminta nyomán indult vissza, és volt, amelyik ismeretlen úton, „felderítés” alapján. Utóbbiaknál megfigyelték, hogy minden ezt választó kutya egyforma viselkedési mintát produkált, és észak-déli irányban történő szaladgálás során tájolta be magát. A kutatók mindent kiértékelve úgy vélik, hogy ez az észak-déli irányú mozgás a bizonyíték arra, hogy az ember legjobb barátja a földi mágnesességet használja a tájékozódáshoz.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;