Gondolatébresztő tanmese az örökbefogadásról

Blog :: Érdekességek 2018. augusztus 13., hétfő 16:54

Most egy igazán szívbe markoló történetet fogunk nektek elmesélni. Mi magunk itt a Quebecknél a felelős állattartás mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az örökbefogadás intézményének népszerűsítésére is. Nincs is annál szebb, mint amikor valaki új esélyt és új életet, egyszóval lehetőséget ad egy már reményvesztett kisállatnak.

 

Ennél talán csak egy felemelőbb érzés van: amikor ezt egyszerre kettővel teszi valaki. Cikkünk főhősei menhelyi árvák, és kölyökkoruk óta elválaszthatatlan cimborák. Sunny és Georgia ez idáig boldog családi idillben éltek, gazdáik azonban nehéz élethelyzetbe kerültek, és az ebek más megoldás híján sajnálatos módon egy menhelyen landoltak. Ugye milyen ismerősen hangzik? Majdnem minden kutyás tudna mesélni hasonlókat a közvetlen környezetéből. De térjünk vissza a vezérfonalhoz:

Sunny a 7 éves staffordshire terrier és Georgia, a 8 éves csivava természetesen a nehéz sorsuk közepette sem mozdulnak egymás mellől. Noha fajtájuknál, termetüknél, sőt a vérmérsékletüknél fogva is nagyon sokban különböznek, remekül kiegészítik egymást. Sunny egy igazi felfedező alkat, aki mindig a jó értelemben vett határokon táncol, míg Georgia-ra leginkább az óvatos duhaj kifejezés illik. Ennek ellenére a két szőrmók valósággal összenőtt és imádja egymást, alighanem a legideálisabb családi ebpárost alkotva. Ám mielőtt kérdésekkel kezdenétek el bombázni bennünket, honnan tudjátok őket örökbe fogadni, gyorsan le kell szögeznünk: a két kutyus az Egyesült Államokban él, mi csupán a jó példa és a gondolatébresztés szándékától vezérelve vettük elő ezt a sztorit. 

Míg itthon sajnos a legtöbb hasonló eset altatással ér véget, addig az amerikai menhely munkatársai nem adják fel: legfőbb céljuk, hogy közös új otthont találjanak a kis duónak, egyetlen szerető gazdi személyében. Ez a dolog az új világban sem megy egyszerűen, éppen ezért a két haver már több mint 130 napja várja, hogy végre gazdisodhasson. De amíg együtt lehetnek, vidáman néznek szembe a kihívással, amit úgy hívnak: várakozás. Kicsit minden kutya Sunny és Georgia.

Kedves gazdik, leendő állattulajdonosok: ha első, vagy még egy kutyában gondolkodtok, ha nincs konkrét elvárás, akkor fogadjatok örökbe - vagy legalább vizsgáljátok meg a lehetőséget. Higgyétek el, nem számít, mennyi idős, honnan jött, mit hoz magával, számára csupán a lét a tét. Ha igazi barátra, őszinte spanra vágytok, nincs hálásabb teremtmény a menhelyi jószágnál. Tizenéves tapasztalatból mondom. 😊

Üdvözlettel: Egy mentett kutyus büszke gazdája

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek forrása: The Dodo

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;