Google - Fotózd le a kutyád, és mi megmondjuk ki Ő

Blog :: Érdekességek 2018. május 11., péntek 11:59

Az okostechnika rohamléptekben fejlődik. Már szinte nincs is olyan területe az életünknek, ahol ne kapnánk a zsebünkhöz, ez pedig mostantól a kutyás világ esetében is így lehet. Egy telefonra telepített Google alkalmazás ugyanis már nem csak az általunk fotózott közterületeket, épületeket, de a kutyafajtákat is felismeri!

 

Google Fotókban található Google Lens mesterséges intelligenciája már eddig is félelmetes dolgokra volt képes, mostantól pedig még nagyobb ámulatba ejti majd a (kutyabarát) felhasználókat: az épületek, könyvek, festmények után most már négylábú barátainkról is releváns információkat tudhatunk meg a Google applikációjának segítségével. Na de hogyan is néz ez ki a gyakorlatban? 

Az alkalmazás eddig is felismerte és elkülönítette a kutyákat a macskáktól, viszont mostantól a fajtájukat is megmondja, sőt rendszerezi is a kamerával készített képeinket. Aki gyakran fotózza kedvencét, az tisztában van vele, sokszor mekkora munka válogatni és egy helyre menteni a különböző időintervallumokban készült kutyás fényképeket. Az applikáció használatával ez rendkívül egyszerűen megy, de szórakozásnak sem utolsó a dolog! 

Gondoljunk csak bele, barátainkkal egy parkban ülve akár fogadást is köthetünk, hogy éppen milyen kutya szaladgál előttünk - függetlenül attól, hogy tisztában vagyunk-e az adott eb fajtájával. Elég csak egy képet lőni ahhoz, hogy lehulljon a lepel, miféle szerzet is a blöki. (Nem kötözködésből, de a nem egyértelmű keverék kutyusoknál igencsak kíváncsiak lennénk a végeredményre! ?? )

Ha kipróbálnátok a Google Lens-t, akkor jó tudni, hogy nem muszáj külön letölteni, mert az mindenki számára alapból elérhető, ha telepítve van a Google Fotók app legfrissebb verziója. A felismerő-rendszerező használatához csupán annyit kell tennetek, hogy átállítjátok a telefonotok nyelvét angolra, és már indulhat is a móka. Teszteltük, működik!

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;