Gyógyszerrel vagy anélkül? – Interjú Utasi Zoltánnal

Blog :: Érdekességek 2018. július 20., péntek 16:45

Mindig érdekes dolog megvizsgálni a saját tevékenységünket, és egy másik oldalon tevékenykedő szakember szemszögéből nézni azt, amit képviselünk. Ma erre tettünk kísérletet Utasi Zoltánnal, a Crhysatox KFT ügyvezető igazgatójával - aki nem mellékesen a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének oszlopos tagja.

 

Érdekes kontraszt, hogy civilben a rovarírtószereket gyártó cégedben dolgozol, de magánemberként a kutyáidnál mégis a vegyszermentes megoldásokat preferálod. Mesélnél kicsit erről?

Majdnem húsz esztendeje vagyok ebben a szférában, a nagyközönség leginkább a széles körben elterjedt Piretmix névre hallgató termékünkről ismerhet bennünket. A rovarok elleni harcban már letettük a névjegyünk, és állati síkon is érdekeltek vagyunk, legfőképpen a paraziták elleni szereinkkel. Mi magunk a saját készítményeinket használjuk a család négylábú tagjainál. A legfontosabb az, hogyha lehetőségünk van rá, kerüljük kedvenceinknél mindennemű vegyszeres beavatkozást. Legyen az kullancs nyakörv, vagy bármilyen tablettakúra, ne tegyük ki lórugásnak a kutyáinkat, így sok később jelentkező kellemetlenségtől óvjuk meg az állatot, és közvetve magunkat is.

Milyen szerepet töltesz be az Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségében?

Felügyelőbizottsági tagként működök. Korábban, mint barát és támogató voltam jelen, igyekeztem a civil szervezet munkáját a magam módján segíteni. Mikor Orlik Zoltán úr nagykövet, majd pedig elnök lett, onnantól kaptam én is nagyobb feladatokat. Nehéz a mentőkutyás lét, hiszen különböző rendezvényeken kell megjelenni, muszáj folyamatosan promótálni a tevékenységüket, és akkor a mentésekről még nem is beszéltünk. Mióta Zoltán vezeti a szövetséget, reflektorfénybe került az MMSZOSZ munkája, és a tagszervezetek bevonásával igazi egységet alkotunk!

A felelős állattartás helyzetével kapcsolatban minden vendégünk véleményét kikérjük. Hogy látod Zoltán, miképp lehetne emelni az állati lét ázsióját Magyarországon?

Úgy vélem, hogy nagyon komoly marketing munka segítségével. Nagyon sok reklámra, prevencióra, szemináriumra lenne szükség ahhoz, hogy a jelenlegi helyzet belátható időn belül megváltozzon. Sokszínű kampányt kellene indítani, amely kiáll a felelős állattartásért, az egészséges táplálásért, és megalapozza a gyógyszermentes szemléletet. Ebből az állatorvos társadalomnak is ki kellene vennie a részét, elősegítve az alternatív gyógyítás elterjedését. De legfőképpen magának az állattartó közösségnek kellene felnőni a feladathoz, rászánni az időt, az energiát a tájékozódásra. Hozzáteszem, ha lassan is, de ezzel kapcsolatban már megmozdult valami.

Zárókérdésként kihagyhatatlan: milyen kutyusaitok vannak?

Régóta kutyázunk, évtizedekre tehető már. Sokkal több kutyánk volt, de az idősebbek sajnos évről évre elmentek. Jelenleg három ebbel élünk együtt, egy keverékből, egy szánhúzóból, és egy cseh farkasból áll a mi falkánk. Nagyon-nagyon szeretjük őket és őszintén valljuk: kutya nélkül lehet élni. De minek… 

Írta: Tóth Krisztián Márk


 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;