HIHETETLEN, de igaz: Tanulmány mondja ki, veszélyes játék a póráz!

Blog :: Érdekességek 2020. május 21., csütörtök 23:24

Ironikusan akár azt is mondhatnánk, hogy viccrovatunk következik. „Érdekes” kutatást végzett a notthingami egyetem: az örök vita tárgyát, azaz a póráz és a hám közötti különbséget tesztelték, méghozzá nyomás-húzásmérő eszközökkel, egy műkutya segítségével!

 

Az alapos terheléses vizsgálatok utáni konklúziókat Anne Carter összegezte: valljuk be, tudományos kísérletek ide, különleges mérések oda, sok újat nem tudnak mondani nekünk:

„Minden ismert és kereskedelemben kapható nyakörv a hozzá csatlakoztatható pórázzal együtt veszélyes, erősebb használatával meg lehet sérteni a kutyát. A póráz rángatása semmilyen esetben sem célravezető, az sokkal inkább való megkülönböztetésre, az ember és az állat közötti kapcsolattartásra, valamint finom vezetésre, visszatartásra, mint nevelésre. Javasoljuk, hogy a nyakörvet pusztán azonosítás céljából adják az állata, sétáltatáskor pedig használjanak hámot, és igyekezzenek az állatot a laza pórázhoz szocializálni.”

 

 

Hogy az ilyen kutatások mekkora szakmai értékkel bírnak, azt már nem a mi tisztünk eldönteni… 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;