Kaposvári szurkolók – „Mi teljes erőnkkel az állatokért vagyunk!”

Blog :: Érdekességek 2019. január 03., csütörtök 12:41 #Szenvedélyünkakutya, quebeck, Szurkolók az állatkínzás ellen

Kaposváron sem egyszerű az állatvédők élete. Ám tavaly október óta a somogyi megyeszékhelyen is jelen vannak a Szurkolók, így Pór László csapata - a Rákóczi FC és Kaposvári KK fanatikusai - valamint a helyi civilek áldozatos munkájának hála most elindult valami. László elmondása alapján pontos képet kaptunk a kaposvári helyzetről.

 

Hogyan és minek a hatására kapcsolódtatok be a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport munkájába?

Már közel egy éve körvonalazódott ez a dolog, ekkor kerestük meg először Kapin Richárdot, a Szurkolók az állatkínzás ellen vezetőjét. Tavaly októberben ők eljöttek hozzánk Kaposvárra, ott mindent átbeszéltünk, végül egymás tenyerébe csaptunk, és tulajdonképp innen számítható a mi együttműködésünk!

Mekkora létszámmal dolgoztok, mekkora területet tudtok lefedni jelenleg?

Kaposváron a teljes településen jelen vagyunk, városszerte aktívak a tagjaink. Természetesen messzebbre is elér a kezünk, körülbelül 30 kilométer sugarú körben tudunk viszonylag gyorsan intézkedni, amikor ez szükséges. Létszámügyileg állandó 12 fővel számolhatunk, de együttműködőink, segítőink is akadnak szép számmal.

Jellemzően milyen esetekkel találkoztok Kaposváron és környékén? Milyen nívójú az állattartási kultúra arrafelé? 

Kaposváron kevesebb probléma adódik, inkább a környékbeli településeken vannak gondjaink, amelyek sajnos tipikusak: étel nélkül hagyott állat, külföldön dolgozó gazda, aki nem törődik a kutyájával - ilyenkor igyekszünk besegíteni, megetetni és ellátni ezeket az ebeket. De a cigánysoron például nagyon nem egyszerű a helyzet… Utóbbi helyszínről sokszor muszáj elhozni a kutyákat, ilyenkor a mentésben és az elhelyezésben besegítenek a kaposvári menhelye, valamint civilek is - hogy aztán sajnos rövid időn belül minden kezdődjön elölről.

Mik a terveitek 2019-re, és a jövőre nézve?

Vannak ötleteink, körvonalazódik egy szorosabb együttműködés a pécsi srácokkal, és Kapin Ricsiékkel is tervezünk nagyobb demonstrációkat, megjelenéseket. Ezen kívül nagyon sarkalatos és fontos elem az állatvédelmi prevenció a legkisebbek és a fiatalság körében, ezért hamarosan elkezdünk óvodákban és iskolákban is előadásokat tartani. Még van hová fejlődnünk, sokszor nehéz mit kezdeni az alaptalan bírálatokkal, a Facebookos fotel állatmentőkkel, de mindenkit biztosíthatunk, mi teljes erőnkkel az állatokért vagyunk!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;