Kutya - gyerek barátság: Ez a kiegyensúlyozott felnőttkor titka?

Blog :: Érdekességek 2020. július 11., szombat 19:52 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Egy Ausztráliai kutatás szerint mindenképpen! Egy vezető egyetem és a közreműködő gyermekintézet szerint mind szociálisan, mind érzelmileg előrébb tartanak társaiknál azok a gyerekek, akik egy négylábú közelségében töltik el a gyermekkorukat.  

 

A nagyszabású kutatásban összesen 1 646 család vett részt, mindannyian olyanok, ahol 2-5 éves gyermekek élnek. Az eredmények összesítése után arra a következtetésre jutottak, hogy a szociális interakciók és az érzelmek kimutatása terén 23%-al kevesebb problémájuk van azoknak a kicsiknek, akik kutya mellet cseperednek. 

A kutyatartó családoknál 30 százalékkal kevesebb az antiszociális viselkedési jelenség a családtagokkal szemben, és további 40 százalékkal alacsonyabb az idegenekkel szemben tanúsított rosszfejség. Ellenben 34 egységgel nőtt az önzetlenségük másokkal szemben, a kutyás kicsik sokkal barátságosabbak, és gyakrabban osztják meg másokkal azt, ami az övék. 

 

 

A felmérést végző szakemberek elmondták, az elejétől fogva sejtették, hogy a kutyák nagyban hozzájárulnak a pozitív személyiség kialakulásához, de a kutatás számai még őket is megdöbbentették.  

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;