Kutya a vízben - Dog diving & dog jumping

Blog :: Érdekességek 2018. május 27., vasárnap 14:14

Itt a nyár, a kánikula, amikor még az egy szál póló is nehéz viselet. Ilyenkor szinte bármilyen vízbe azonnal belecsobbannátok, csak hogy könnyítsetek magatokon. Ezzel a kutyátok is pontosan így van. Célozzátok meg hát együtt a vízpartokat, és ha van olyan szerencsétek, hogy ér, patak, netalán folyó/tó mellett laktok, akkor kiváltképp tárazzátok be az ötletünk. Nem fogtok vele befürödni!


Némely kutya kifejezetten viszolyog a víztől, de azért a legtöbb csak a szembejövő alkalmat keresi a lubickolásra. Biztos próbáltatok már vizes játékokat bajtársaitokkal, de hogy álltok a dog diving/dock jumping sztorival?

A vízimádók ugrálni is nagyon szeretnek, így adja magát a dolog - és ha egyszer belekóstoltok, mindkettőtök garantáltan rákap az ízére. Nem kellenek drága és bonyolult segédeszközök, csupán egy alkalmas hely, stég vagy horgászdokk. Arra azért figyeljünk oda, hogy a választott part kellően mélynek bizonyuljon, ne legyenek a mederben kövek, esetleg tárgyak.

Ezután csak egy motiváló csalira van szükség, na meg a négylábú haverunkra, aki remélhetőleg kellő mértékben ráizgul a mókára. A játék lényege, hogy ebünket minél messzebbre reptessük a parttól, konkrétan az elrugaszkodása kezdőpontjától. Ez sokban rajtunk múlik majd, hiszen, ha elég nagyot dobunk, a kutya is többet tesz bele az ugrásba. Ebből nagyon vicces szituációk alakulhatnak ki, így számos megmosolyogtató pillanat fűzi még szorosabbra a barátságotok.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem minden állat lelkesedik a csobbanásért, és ha kutyánk ezt markánsan a tudtunkra adja, ne is erőltessük a dolgot. Végképp ne kényszerítsük bele a vízbe, de ha már egyszer kialakult a vonzalom, akkor ügyeljünk arra, hogy a bemenetelt megelőzően vizezzük be a testét – az emberhez hasonlóan ők is áthevülnek a napon, így nem árt az óvatosság csobbanás előtt.  

Különböző videómegosztó portálokon tengernyi mennyiségű felvételt lehet találni a témában, amely egyrészt szórakoztató, másrészt kiderül belőlük: ez nem csak egy játék, bizony nagyon komoly sportteljesítmény is. Sőt van, akiknél egyenesen életstílus, tenyészett kutyákkal és nemzetközi versenyeken történő szerepléssel.

Ezeken a rendezvényeken már speciálisan kialakított medencébe, szépszámú nézősereg előtt repkednek a blökik, a versengés pedig szigorú szabályok szerint és bírák előtt zajlik. Több kategóriában is avatnak győztest, de az első három minden esetben díjazott. 

Elképesztő világrekordok születtek már, de akár az is előfordulhat, hogy „kevés” gyakorlás és némi Quebeck tuning után a tiétek lesz a következő!

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;