Kutyák öngyilkossága - Az Overtoun rejtély

Blog :: Érdekességek 2019. április 12., péntek 21:51 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Létezik egy híd Skóciában, amely már nagyon hosszú időre visszanyúló állati öngyilkosságainak hírével szerzett magának ismertséget. Az Overtoun nevű átjáró 1950-től kezdve egészen napjainkig bizarr események helyszíne.

 

Sokáig megmagyarázhatatlannak tűnt, miért vetik magukat a mélybe a kutyák a Skóciában található Dumbartban. Míg a híradások néhány tucat érintett ebről szólnak, addig a helyiek elbeszélése szerint az elmúlt évek sokasága alatt több százra is rúghat ez a szám: csak a vakszerencsének köszönhető, hogy az állatok zöme túlélte a zuhanást. 

Körülbelül ötven elpusztult kutyáról van tudomás, melyek a sziklák közé zuhanva vesztették az életüket. Ahogy ezek az esetek elkezdtek megszaporodni, egy híd mellett lakó lelkész próbált meg a miértekre választ keresni, és a dolgok végére járni, mi okozza a tömeges öngyilkosságokat.

 

Az amerikai pap szerint semmi misztikus nincs a történetben, a kutyákat a szakadékban lévő állatok szaga hívja tetemre: szerinte a négylábúak szimplán csak megérzik a híd alatt élő nyércek és emlősök szagát - ezért felugranak annak korlátjára. Mivel azonban ez a kőfal nagyon vékony, így az állatok megcsúsznak rajta, és egyszerűen a mélybe vesznek. Bob Hill és felesége a híd mellett leélt húsz esztendő alatt rengeteg elpusztult kutyát talált már a sziklák között, de akad olyan, aki más okot vél a halálesetek mögött. A helyi lakos David Sands állítja, hogy nem a szagokból fakad az öngyilkos kutyák mítosza: szerinte a puszta kíváncsiság vezérli őket, azt azonban nem érzik, vagy nem fogják fel, hogy a korlát túloldalán csak a mélység várja őket. 

Releváns magyarázat továbbra sincs, és a híd képeinek nézegetése közben bennünket olyan érzések fogtak el, hogy jobb helyszínt keresve sem lehetne találni egy horrorfilm leforgatásához…

Nektek mi a véleményetek?

 

Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;