Kutyával albérletbe: Lehetetlen?

Blog :: Érdekességek 2019. május 24., péntek 21:19 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Manapság a Facebookon szörfözve egyre több olyan megosztott bejegyzéssel találkozni, ahol egyedülálló nő, férfi, vagy éppen pár keres albérletet - méghozzá kutyával. Ez utóbbi nagyon hangsúlyos, hiszen mind a statisztikák, mind az ingatlanosok, de a gazdák szerint is szinte lehetetlen albérletet találni házi kedvenccel. 

 

Magyarországon a probléma sajnos hatványozottan jelen van, és szinte biztosra vehető, hogy mindannyiunk ismertségi körében van olyan, aki már testközelből találkozott a helyzettel. Pár nappal ezelőtt egy országos napilapban megjelent ingatlanos oldal statisztikái szerint pedig még árnyaltabb a kép: csupán minden tízedik lakástulajdonos gondolja úgy, hogy számára nem probléma, ha leendő albérlője kutyával költözne be a lakásába. 

A sok kellemetlenség és az általános elutasítottság mellett további gondokat okoz, hogy ha sikerül is találni egy megfelelő bérleményt, akkor az átlagosnál egész biztosan mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. A mérések alapján Budapesten átlagban 20 ezer forinttal, azaz 13 százalékkal többet kell kipengetni havonta egy állatbarát ingatlanért, de a vidéki nagyvárosokban sem sokkal jobb a helyzet. 

Sokszor olyan kutyatartók is szenvednek, akik négylábú barátukkal bérlemény helyett a saját lakásukban élnek - ugyanis nem nehéz olyan lakóközösségbe kerülni, ahol nem túlságosan respektálják az ebeket. Elmondások szerint régebben nem volt ekkora a probléma, azonban a sztereotípiák mellett az egyes állattartók viselkedése sem segítette a konszenzust a témában.  

Az ingatlanosok szerint sem egyszerű a kutyások helyzete. Véleményük, hogy majdnem lehetetlen háziállattal albérletet találni, nagyon-nagyon elenyésző az állatbarát lakástulajdonosok száma. „A legtöbb főbérlő első feltétele, hogy állat nem jöhet be az ingatlanba. Féltik a bútorokat, az ingatlan állagát, de sokan félnek a lakóközösség panaszáradatától, és a feljelentéstől is. Ha nagy nehezen mégis siker koronázza az erőfeszítéseket, addigra már gyakran több hónap is eltelik, és nem tudni, mennyire lesz tartós a lakhatás.” - mondja az ingatlanos.

A szakember ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy csekély számban, de létezik ellenpélda: ha szembemegyünk a problémával, ha nem próbáljuk meg eltitkolni, hogy kutyát vinnénk a lakásba - valamint hajlandóak vagyunk a magasabb bérleti díj mellett plusz egy hónap kauciót is felajánlani a leendő főbérlőnknek - akkor nem kilátástalan a helyzet. 

Nektek mik a tapasztalataitok? 


Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;