Lovász Attila és Boris – kutya jó sportolók, ha találkoznak!

Blog :: Érdekességek 2017. szeptember 06., szerda 10:26

Boris egy hatéves német juhász kan, aki sztár apai és pedigrés anyai vérvonallal büszkélkedhet. Egészségileg és ösztönök terén is nagyon magas szintet képvisel, mely Lovász Attila gazdi közreműködésével a versenysportban teljesedik ki. Ők ketten a magyar válogatott tagjaiként igazi nyerő párost alkotnak - ahogy Attila mondaná, az első pillanattól él a szerelem!

 

Kedves Attila, kérlek írd körül címszavakban, mivel foglalkozol!

Az IPO sportban próbálunk helytállni - engedelmesség, nyomkövetés, őrző-védő feladatok - ezekre készítjük fel a kutyákat. Minden évben megközelítőleg három-négy válogatóversenyt rendeznek Magyarországon, az itt megszerzett pontok alapján dől el, mely ebek juthatnak ki a világbajnokságra.

Hogyan jutottál ilyen magas szintre a kutyasportban?

14 éves korom óta foglalkozom négylábúakkal, még anno Szolnokon, a Kerepesi József által üzemeltetett kutyaiskolában kezdtem el ezt az egészet. Ott megtetszett a kutyákkal végzett munka, a képesség elsajátítása, hogyan lehet őket motiválni és minél magasabb szintre „húzni”. Ekkor még dobermannom volt, később rottweilert tartottam, majd megszületett bennem az elhatározás, hogy egy olyan kutyát szeretnék, akit nagyon-nagyon magas versenyszintig is el lehet juttatni.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

A tavalyi FCI világbajnokság ötödik helyezése fantasztikus, felejthetetlen dolog volt Borisznak és nekem!

Ebben a sikerben már jelen voltak a Dr. Filip Dániel által életre hívott Quebeck készítményei?

Igen! A mi kapcsolatunk körülbelül másfél évre tehető, így már a tavalyi válogatóversenyeken aktív részesei voltak a felkészülésnek a Quebeck táplálékkiegészítő termékek. Ekkor kértük először Filip Dánielt és stábját, hogy állítsanak össze Boris felkészítéséhez egy programot. Ebben rögtön segítségünkre is siettek, és már rögtön a használat első időszakában bebizonyosodott, hogy ezt nem lehet kihagyni. Olyan legális pluszt jelent ugyanis, ami világbajnoki szinten is nagyon fontos számunkra. Azóta Achilles-sarka a kutyánk étrendjének és életének a Quebeck!

Hogy kell mindezt elképzelnünk?

A felkészülési időszakok előtt mindig konzultálunk Daniellel és a Quebeck csapatával, elmondjuk mire szeretnénk hangsúlyt fektetni, mire kellene hatványozottan odafigyelni. Ennek alapján ők lefektetnek egy programot és előírják, hogy melyik készítményből mennyit használjunk, milyen időtartamon át adjuk a kutyusnak. És ez maximálisan működik!

Mit tartasz az állati (nagy) siker alapkövének? Mi az a csúcs, ameddig ti ketten eljutnátok?

A csúcs a mi sportunkban a világbajnoki cím. Ehhez a legnagyobb alázat mellett még rengeteg tényezőnek kell összeállnia. Alapkő a nagyon jó egészségű kutya, kell egy komoly csapat, aki őt felkészíti, valamint olyan háttérmunka is szükséges, amit a Quebeck végez!

Zárásként, mekkora részben oszlik meg a felkészülés, az elvégzett munka ember és állat viszonylatában?

A felkészülési időszak másfél-két hónapig tart, ez rendszerint csapatban zajlik. Fontos a segítők munkája, én magam is felkészítője vagyok más sporttársak kutyáinak. Nagyon oda kell figyelni az állatra, hogy ne csak fizikálisan, de mentálisan is terhelhető legyen. Törekedni kell profi módon és tudatosan az adott verseny kihívásaira hangolni, különös tekintettel a várható körülményekre, a nyomterületre, az akadályokra. Ez mindannyiunktól kőkemény fegyelmet és munkát vár el – de természetesen azért a játékra is bőven jut idő!


Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;