MAGYAR kutya a LEGSZEBB kutya!?

Blog :: Érdekességek 2020. augusztus 17., hétfő 13:38 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Magyarországon (sajnos) uralkodó tendenciává vált, hogy a kutyatartók rendre kihagyják a számításaikból a „mezei keverék”, valamint az őshonos magyar ebeket is. Helyettük leggyakrabban (kizárólag?) a mostanság jól ismert, populáris fajtákat tartanak előszeretettel a honfitársaink.

 

Valljuk meg, ez nem igazán jó példa az utókornak. A mai 30-40 közötti (utáni) korosztályban még élénken él az emlék a falusi utcák látképéhez szorosan hozzátartozó komondorokról, kuvaszokról, pulikról, mudikról, vagy a városi ember vizslájáról, tacskójáról, németjuhászáról… Ennek fénye az utóbbi időben szomorú módon drasztikusan megkopni látszik, ma már faluhelyen is csak elvétve találkozni az említett, zömében a magyar kultúrához szervesen kapcsolódó ebekkel.

 

 

Félreértés ne essék, ez a cikk nem egy mopsz, bulldog, és stb. kutyusok elleni kampány akar lenni, hiszen őket is nagyon szeretjük! SOKKAL INKÁBB egyfajta hagyományőrzésnek szánjuk: a XXI. században se felejtsük el, milyen szép és értékes őshonos kutyafajtákkal rendelkezünk, mutassuk be őket büszkén gyermekeinknek, és lehetőség szerint tartsunk is belőlük.

Ehhez ajánlunk most Nektek egy nagyon kedves kis mozit, amely a magyar fajták rejtelmeibe vezeti be a kíváncsi olvasót!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;