Magyar kutya a világ tetején - Pintér Lászlóék rekordereket nevelnek!

Blog :: Érdekességek 2017. szeptember 14., csütörtök 17:21

Pintér Lászlóék öt amerikai buldoggal büszkélkedhetnek. A négylábú família tagjai 7.5, 5, 4, 1 évesek és van egy 10 hónapos pici is. Mindannyian sportolnak és a legidősebb kedvenc bizony nagyon magasra tette a lécet az ifjúságnak: Raptor a súlyhúzás nem hivatalos világcsúcstartója. A büszke gazdikkal beszélgettünk!

 

Hogyan kerültetek kapcsolatba ezzel az érdekes világgal?
 

1996 óta vannak amerikai bulldogjaink, ezek a kutyusok munkakutyának számítanak. Hozzájuk kerestünk különböző sportokat, amik nekik megfelelnek és számunkra is elérhetőek. Az Iron Dog és a súlyhúzás mellett tettük le a voksunk, melyek nem annyira ismertek még Magyarországon. De mi törekszünk ennek az ellenkezőjére, és arra, hogy a BH és az IPO vizsga követelményeinek is megfeleljünk.

 

Egy nagyon sajátos szegmenst képviseltek, mesélnétek erről nekünk?


Az általunk űzött sport a kutyák erejét, összpontosítását, koncentrációját erősíti. Az Iron Dog a bikalefogást imitálja, amit a régmúltban a bulldogok sajátosságának tartottak. Az állat erejét, gyorsaságát, a fegyelmét és a pontosságát tesztelik ezzel a versenyszámmal. A másik számunk a súlyhúzás, ami a nagyon komoly felkészülés mellett speciális segítséget is igényel.  

 

Milyen rekordot tart a kutyád?


Nem hivatalos világrekorddal büszkélkedhetünk, ami egészen pontosan 7800 kilogramm 5 méterre történő elhúzását foglalja magában, egyetlen perc időtartamon belül. Ez sínen mozgó kocsira pakolt súlyokkal zajlik, a mi kutyánk pedig az egyetlen a világon, aki képes volt erre. Több különböző súlyhúzó szervezet létezik, mindegyik a saját alapelvei szerint bírálja el a csúcskísérleteket. Ezt az eredményt egy hazai versenyen sikerült elérnünk, azonban a rendezőség - amely Magyarországon hivatalos - mint világszervezet nincs bejegyezve.

Hogyan készítitek fel őt ezekre az extrém kihívásokra, a Quebeck termékek segítenek a teljesítményfokozásban?


A közhiedelemmel ellentétben nem arra készítjük a kutyát, hogy minél nagyobb súlyokat húzzon. Sokkal inkább a kisebb teherrel, játékosan fejlesztjük, szinten tartjuk az állóképességet. Kimondottan erre kezdtük el használni a Quebeck termékeit, mivel a nyers erő fokozásában sarkalatos pont a Dr. Filip Dániel által kifejlesztett természetes alapú táplálékkiegészítőkre épülő kúra. A Quebeck csapata beütemezi számunkra az adagolást, az eredmény pedig fantasztikus!

Egy ilyen verseny után általában izomlázasak a blökik, így gyakran csak két-három nap elteltével akarnak ismét mozogni. Mióta a Quebeck termékeit használjuk, a kutya már a verseny utáni nap reggelén jelzi, hogy menni akar és játszani szeretne! A látványos hatás nem csak a regenerálódásban mutatkozik meg, a 7.5 éves kutya teljesítménye is lenyűgöző. Nagyon sokat számítanak ezek a termékek.

 

Milyen szintet szeretnétek még megugrani a jövőben?
 

Sokan úgy vélik, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Én úgy gondolom, nagyon is fontos a győzelem. Ezt a szintet szeretnénk tartani, amit elértünk. A jelenlegi versenykutyusunk már nyugdíjhoz közelít, de érkezik az utánpótlás, így a kihívás nekik és nekünk is adott.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

SaveSave

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;