Meddig él a kutyám?

Blog :: Érdekességek 2019. január 06., vasárnap 14:39 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Egy idősödő, nagytestű, keverék kutyát mondhatok a legjobb barátomnak - és bizony akarva-akaratlan is gyakran beugrik a címben feltett kérdés. Minden tőlem telhetőt megteszek az egészségéért, a Quebeck minőségi-prémium kiegészítőivel tuningolom, mellette pedig megpróbálom gyorsan számszerűsíteni ezt a nehéz dilemmát!

 

A józan paraszti ész karöltve a matematikával megmutatja, hogy a sokunkban még élénken élő „egy kutya év = hét emberi esztendő” számítása nem ad használható eredményt. Hogy miért is?

Egy, a fejlett országokat befoglaló statisztika elmondása szerint az ebek nagy általánosságban 12,8 évig élnek. Ha ezt a számot beszorozzuk héttel, akkor a 89.6-ot kapjuk meg végeredményként, ez pedig több mint csalóka, ugyanis még a legfejlettebb országokban sem közelíti meg az átlagéletkor a számításunkat. Andorra jár a legközelebb ehhez az elgondoláshoz, hiszen a miniállam lakói átlagosan 83.5 évig élnek, de ez csupán egy tájékoztató adat, egy érdekesség.

Azért is nehéz dolog a kutyaélet számokba öntése, mert az ember és az eb biológiai fejlődése nagyban eltér egymástól. A legszemléletesebb példa talán az ivarérettségen keresztül fogható meg: míg az egyéves állat már nemzőképes, és utód kihordására érett, eközben egy hétéves gyermek ugyebár még nagyon messze áll ettől. Amit biztosan tudunk, az a kisebb/nagyobb termetű kutyák relációja, mert tudományosan bizonyított és mi magunk is megtapasztalhattuk, a kisebbek tovább velünk maradnak.

De akkor honnan kaphatunk támpontot arra, vajon mennyi ideig fog élni szeretett kedvencünk? Nos, ez egy nagyon nehéz kérdés, sajnos minden kétséget kizáró megoldással mi sem szolgálhatunk, de kapaszkodónak álljon itt EZ A KALKULÁTOR.
 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;