Pécsi Szurkolók: Ahol csak tudunk, segítünk!

Blog :: Érdekességek 2018. december 15., szombat 18:23 quebeck, Szenvedélyünk a kutya, Szurkolók az állatkínzás ellen

A Szurkolók az ország délnyugati részén sem tétlenkednek. Pécset és környékét is igyekszenek összefogni, hogy betöltsék az állatkínzók, a négylábúakkal mostohán bánó egyének után keletkező űrt. Ezúttal Dombi Andrással, a Szurkolók baranyai képviselőjével beszélgettünk!

 

Hogyan és mivel indult a munkátok Pécsett?

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport atyja, Kapin Richárd vett be bennünket a csapatba, és alakult ki ezzel a csoport regionális baranyai szárnya. Minden tagunk fanatikus állat és kutyabarát, akiket nem kell bíztatni, hogy őrizzék a gondjaikra bízott kis lelkeket. És azt talán mondanom sem kell, hogy Fülöp kutya elképesztő esete után győzködni sem kellett bennünket sokat…

Hogyan lehetnétek még hatékonyabbak?

Jó kérdés ez, én napi szinten sokat agyalok a kérdésen. Jelenleg hat-hét srácunknál van befogadott, mentett kutya, és ez a kihasználtság sajnos nem a csökkenő tendencia irányába mutat, ergo a helyek száma korlátozott. A másik nagy problémánk a gazdásítás, ez az egyik legnehezebb dolog a munkánkban. Elkelne egy szponzor mellénk, mert költségeink is vannak szép számmal, de még ez önerő a legkevesebb. Szerencsére azért akadnak támogatóink is, a Ments Meg-es állatvédőknél mindig segítő kezekre lelünk, ha valamiben elakadnánk. 

Milyennek ítélitek meg az állattartás baranyai helyzetét, jobb vagy rosszabb az országosnál - esetleg stagnál?

A munkámból kifolyólag sokat járom a Pécs környékbeli falvakat, ahol minden fajta kutyatulajdonost látok. Falun is élnek becsületes és jóravaló gazdák, ugyanakkor sajnos gyakran találkozni a tipikus rossztartással is: melléképületben, rövid láncon raboskodó kutyák, élhetetlen, elégtelen körülmények… Sok helyen a fejekben van a legnagyobb gond, ezt mindannyian tudjuk. Ugyanakkor azt gondolom, hogy Baranya nem lóg ki az országos átlagból, sem negatív, sem pozitív értelemben.

Milyen célokkal indultok neki 2019-nek, min szeretnétek változtatni?

A lényeg mindig ugyanaz: ahol csak tudunk, segítsünk. Építkezni szeretnénk, megszervezni magunk, hogy a lehetőségeinkhez és a tudásunkhoz képest a legtöbb állatot és kutyát tudjuk menteni. Hiszek abban, hogy képesek vagyunk fejlődni, és egyszer csak elérünk majd abba a társadalmi állapotba, amikor már alig lesz szükség ránk, mert az emberek megtanulnak felelősséget vállalni az állatokért.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;