Quebeck a sportkutyásokért: Gulyás László & Able

Blog :: Érdekességek 2020. március 26., csütörtök 22:10 Able, Gulya, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A kutyás sportok mindig közel álltak a szívünkhöz. Cégünk is ezen a vonalon született meg, most pedig a Magyarországon egyre népszerűbb agility és flyball révén egy kicsit visszatérünk a gyökereinkhez. Ám mielőtt lelőnénk a poént, egy cikksorozatban meséljük nektek el ennek az apropóját.

 

Noha a sportkutyás berkekben a legismertebb termékeink mindig is népszerűek voltak, Gulyás László „Gulya” hatására kerültünk ismételten kicsit közelebb ehhez a világhoz. László rövid idő alatt ért el fantasztikus sikereket mindkét már említett sportágban, ezért őt kértük meg, mutassa be a testmozgás kutyások között leginkább feltörekvő formáit, és csodálatos ebét, Able-t:

„A páromon keresztül kerültem kapcsolatba a kutyás sportágakkal, először az agilityvel. Maga a sportág úgy fest, hogy egy bíró meghatározza azt az akadálypályát, amelyet a versenyzőknek teljesíteni kell. Ezen találhatóak ugró, kúszó, valamint különböző zónás akadályok. Én eleinte az alapokat tanulgattam, és akkor kezdett el még jobban magával ragadni a dolog, amikor már meghatározott sorszámok szerint kellett abszolválni ezeket a feladatokat. 

Itt jöttem rá arra, micsoda mentális kihívást támaszt ez az állaton felül az emberrel szemben is: a versenyek előtt mindössze 7-8 perced van memorizálni a pályát, a rajt után pedig mindig egy lépéssel előrébb kell járnod, mint a kutyád. Megtaníthatod, hogy engedelmeskedjen a jelzéseidnek, de ha hibázol, ő is elvéti majd az akadályt, és az bizony a te sarad lesz… 

 

 

Persze, ehhez kell egy igazi társ, egy barát is, aki végigmegy veled az „úton”. Mivel ekkor még csak kölcsönkutyusokkal versenyeztem, ezért szerettem volna egy saját ebet, így elkezdtem célirányosan keresgélni. Mivel a kutyás sportokban köztudottan a legjobb alapanyag a border collie, én is ezt a fajtát bújtam, de sikerült a lehetetlen kategóriát megcéloznom: azt mondtam, legyen rövidszőrű és barna. Hogy végül mégis szembejött velem Able, abban abszolút a sors keze van: egy sportkutyás weboldalon láttuk meg, és egészen a szlovákiai Dunaszerdahelyig mentünk érte. Előttünk már más is szerette volna elvinni, ám a kennel tulajdonosa nagy felelősségtudatról tett tanúbizonyságot, mert csak olyannak adta oda, akinél azt látta, hogy a kutya is jól érzi magát. 

Első találkozásunk alkalmával Able rögtön odafutott hozzám, ugrált rám, majd amikor felvettem, elaludt a kezeim között, ergo engem választott a gazdájának. Amilyen szépen indult a történetünk, úgy is folytatódott. Elkezdtem felkészíteni a sportokra - bár ekkor már erősen kacsingattam a flyball felé -, az agilityvel kezdtünk. A kutyának genetikailag olyan ugrástechnikája van, hogy több kiváló agility edző is elismerően szólt róla. Eközben egyre inkább megtanultam, hogy mennyire fontos és lényeges szempont az állat fizikai teljesítőképességét kitolni, a regenerálódását pedig minél jobban felgyorsítani - mostanság jött képbe a Quebeck csapata, akikkel jelenleg egy nagyon érdekes projekten dolgozunk. Egyelőre még nem szeretném elárulni, hogy miről is van szó, de rövidesen mindenre fény derül.

 

 

Közben folyamatosan edzettünk, és már az első évünkben majdnem minden kezdő versenyt megnyertünk, ahol csak elindultunk. Able nagyon gyorsan tanult, rohamtempóban fejlődtünk, és nagy büszkeséggel mondhatom el, hogy elcsábított bennünket Magyarország legjobb flyball csapata, a gödöllői BEAST, akikkel alig egy hónap múlva máris Európa bajnokságot nyertünk az 1. divízióban. De ez már egy másik történet…”

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: akutyafotos.hu

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;