Quebeck a sportkutyásokért: Gulyás László & Able II.

Blog :: Érdekességek 2020. április 05., vasárnap 13:35 Able, Gulya, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A kutyás sportok mindig közel álltak a szívünkhöz. Cégünk is ezen a vonalon született meg, most pedig a Magyarországon egyre népszerűbb agility és flyball révén egy kicsit visszatérünk a gyökereinkhez. Ám mielőtt lelőnénk a poént, egy cikksorozatban meséljük el ennek az apropóját.

 

Noha a sportkutyás berkekben a termékeink mindig is ismertek és népszerűek voltak, Gulyás László hatására kerültünk még közelebb ehhez a világhoz. Előző cikkünkben az agility-t taglaltuk, most pedig a flyballról, az ott elért sikereiről, és a céljairól faggattuk ki Gulyát:

"Az agilitys sikerek után válaszúthoz értem: Sokan mondták, hogy ne hagyjam abba, mert a kutya remek, sok szép eredmény várhat még ránk itt együtt, ugyanakkor a szívem már nagyon a flyball felé húzott. Döntenem kellett, vagy mindkét sportágban megmarad hobbynak, vagy ráállok az egyikre, és abban próbálok még többet elérni... Számomra nem is volt kérdés, hogy a flyballt választom!

A kutyasportnak ez az ága is rendkívül dinamikusan fejlődik, jó példa erre az általam ismert csapatok és versenyzők, akik súlyos másodperceket gyorsultak az elmúlt évek során. A sport legfőbb leíróképlete a gyorsaság, a kitartás és a dinamizmus: Erő, robbanékonyság, koncentráció - ez a flyball három alapeleme, amit mind az embernek, mind a kutyának képesnek kell lennie meghatározott időn keresztül szinten tartani. Fontos még a minél gyorsabb regenerálódás képessége is, ezzel lesz teljes a képlet."

Mint minden sportágban, a flyballban is nagyon fontos a profi hátország, a különleges felkészítés, hiszen a teljesítményt és az eredményeket nem adják ingyen:

„Úgy vélem, a tehetségen, a technikán, az összeszokottságon, a beletett edzésmennyiségen kívül nagyon-nagyon fontosak az "extrák" is, ilyen nem elhanyagolható dolog az eb helyes táplálása és kiemelt jelentőségű a gyógyszermentes, természetes alapanyagú kiegészítők használata. Hatalmas segítség lenne úgy nekem, mint az agilitys/flyballos versenyzőknek, és persze a teljes kutyasportos társadalomnak is, ha létezne egy olyan termékcsalád, amivel a határaink minél tovább kitolhatók, átléphetők lennének... 

Nem tagadom, hatalmas megtiszteltetés lenne számomra, egy ilyen kezdeményezésben részt venni, és talán nem is lenne ismeretlen számomra ez a terep. ABLE kutyám arcával az UnbelievABLE projekt keretében már egy ideje sajátmárkás bort forgalmazunk, ahol minden eladott palack után 500 forintot utalunk át állatvédőknek és menhelyeknek. 

A sportágunk mellett mindig nagy hangsúlyt fektettem az állatvédelemre is. Régóta figyelem már a Quebeck munkáját, nagyon imponál, hogy évek óta komoly lépéseket tesznek a felelős állattartás szemléletének meghonosításáért. Ha az általam életre hívott UnbelievABLE kezdeményezésben partner lenne a természetes alapanyagokból példátlan minőségű készítményeket gyártó Dr.Filip Dániel és csapata is, az véleményem szerint az egyik legjobb dolog lehetne, ami a hazai sportkutyásokkal történik."

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: A Kutyafotós

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;