Segítő kezek az Állatokért – Interjú Makrai Krisztián vezetővel

Blog :: Érdekességek 2018. december 23., vasárnap 16:24 quebeck, Segítő kezek az Állatokért, Szenvedélyünk a kutya

A Segítő kezek az Állatokért Csoportosulás egy olyan állatvédőkből és önkéntesekből álló hatékony társadalmi összefogás, amelyből még nagyon-nagyon sok elkelne kis hazánkban. A közelgő ünnepek alkalmából a Quebeck megajándékozta őket háromszáz kilogramm saját gyártású szuperprémium kutyatáppal, ennek okán (is) adott nekünk tabuk nélküli interjút Makrai Krisztián, a Segítő Kezek vezetője!

 

Mutassuk be egy kicsit a Segítő kezek az Állatokért Csoportosulást: kik vagytok ti, és mivel foglalkoztok?

Nagyon röviden civilek vagyunk, és állatmentéssel foglalkozunk. Én mindig is nagy állatbarát voltam, de a 2017-es év elején nagyon komolyan elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy megváltoztassam a szférában tapasztalható itthoni hozzáállást, ezért életre hívtam a mi kis csoportunkat. Jelenleg nyolc fővel dolgozunk teljesen önkéntes alapon, adományt gyűjtünk, és a befolyt felajánlásokból minden hónapban megtámogatunk egy rászoruló menhelyet!

Milyen mértékű segítséget jelent számotokra a Quebeck mostani adománya? 

Közhelyesen hangzik, de minden segítség hatalmas jelentőséggel bír, így természetesen a Ti adományotok is! A felajánlásotokat ráadásul az ország talán legszegényebb menhelye kapta meg az Ózd melletti Kiskapudon, ahol mindösszesen két személyre hárul az ott élő 250 kutya gondozása. Ezúton is nagyon szépen köszönjük ezt a nemes gesztust a Quebecknek!

Sajnos a menhelyek és az ott élők száma is egyre csak szaporodik. Mint illetékes, mit gondolsz, hogyan lehetne fokozni az örökbefogadási kedvet? 

A legnehezebb kérdés ez, amire mi is keressük a választ… Ha őszinte akarok lenni, akkor ebből a szempontból nem sok jóval kecsegtet manapság a társadalom mentálhigiéniás állapota. Nem lehet őket motiválni az örökbefogadásra, a legtöbben fajkutya / pénz relációban gondolkodnak, és nem az állatszeretet vezérli őket. Talán ha kevesebb lenne a szaporító, akkor könnyebb volna a helyzetünk. Ez utóbbit az állattartási kultúra, a rendes becsületes tenyésztők, és mi is egyaránt megszenvedjük.

Véleményed szerint mivel lehetne átütni a felelős állattartás eszméjét a magyarokon?

Erre sem egyszerű válaszolni. Nagyon kisarkítva én valamiféle állattartó jogosítvány megszerzéséhez kötném az egészet. Ha valaki állattartásra adja a fejét, akkor bizonyítsa, hogy alkalmas erre, hogy nem állatkínzó, hogy az állat iránt érzett őszinte szeretete vezérli, és nem a sznobizmus meg a divat!

Végezetül, milyen terveitek vannak 2019-re, és a távolabbi jövőre nézve?

Ráléptünk az alapítvánnyá válás útjára, ami egy fontos mérföldkő és nagy előrelépés lesz a munkánkban. Szeretnénk továbbra is stabilan támogatni a legrászorultabbakat, emellett nekem személyes motivációm, hogy előbb-utóbb egy kis menhelyet is létrehozzunk a mentett állataink részére!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;