Stella, a „beszélő” kutya

Blog :: Érdekességek 2019. november 19., kedd 17:46 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Christina Hunger kutyájára a fél világ csodálattal tekint.  A beszédpatológus nem kisebb dolgot hajtott végre, minthogy rávette a négylábút az ugatás nélküli kommunikációra. Mindezt egy különleges szerkezettel érte el, amellyel az állat ki tudja fejezni a szükségleteit, méghozzá szavak segítségével!  

 

A leopárdkutya - ausztrál pásztorkutya keverék a videóban látható eszköz használatával képes jelezni elemi szükségleteit, de hangulatot, érzéseket is képes a segítségével átadni. De ha már beszélő kutyáról beszéltünk, akkor azt is elmondjuk, mindez hogyan történik:

Adott egy színes gombokkal működő terepasztal, amelynek megnyomásakor más és más szó hangzik el. A kezelőszervek a kutyus életének minden területére kiterjednek, így van „séta”, „éhes vagyok”, vagy éppen „ki akarok menni pisilni” gomb is. Ha az eb benyom egy gombot, akkor a szerkezet Christin vagy a párja hangján szólal meg, ezek kombinációjával a négylábú pontosan el tudja mondani, mire vágyik, vagy mit szeretne épp csinálni. 

 

 

A videóban jól látszik, hogy Stella - mert így hívják az ebet - valamire fel akarja hívni a gazdi figyelmét, ezért elvakkantja magát, majd rálép a „kint” gombra. Amikor a gazda válaszreakciója az, „hogy mi meg idebent vagyunk”, a kutya rögtön rááll a „nézz” gombra, sőt ezt többször is megismétli. Amikor Christin erre semmit nem reagál, a kutya odamegy a „ki akarok menni” gombhoz, majd megnyomja. 

A teljes jelenetsorból kivehető, a kutya képes arra, hogy összekapcsolja a szavakat azoknak a jelentésével. Stella egyelőre huszonkét szóval kommunikál, de nem lennénk meglepődve, ha ez a szókincs még tovább is gyarapodna.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;