Szabó Gábor kíváncsian várja a Qubeck termékek hatását - INTERJÚ

Blog :: Érdekességek 2019. június 23., vasárnap 17:55 Magyar Mentőkutyások, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A Quebeck kiemelt partnerként segíti a Magyar Mentőkutyás Szervezetek munkáját. Prémium termékeinkkel mentőkutyákat támogatunk, így igyekszünk életeket menteni! Az elkövetkezendő hónapokban azokat a kiválasztottakat mutatjuk be, akik cégünk professzionális készítményeivel felkészítve indulnak a harcba. Ezúttal a törökországi földrengések poklát is megjárt Szabó Gábor mesélt nekünk a Kutyákkal az Életért alapítvány tevékenységéről, és büszkeségéről, a Cili névre hallgató mentőkutyáról. 

 

Gábor, kérem, mutassa be nekünk a Kutyákkal az Életért alapítványt!

1994-ben jegyeztük be az alapítványt, de ekkor már 3-4 éves múltra tekintettünk vissza. Korábban a Magyar Katasztrófakutyás Egyesület helyi csoportjaként működtünk, de miután szakmailag elértünk egy szintet, kézbe vettük a saját sorsunkat. Az alapítványunk bejegyzésével egy időben kérvényeztük a felvételünket a nemzetközi mentőkutyás szervezetbe is. Alaptevékenységünk a mentőkutya képzés, melyet az utóbb említett szövetség kritériumai alapján végzünk. Jelenleg 12 vizsgázott kutyánk van, de folyamatosan dolgozunk az utánpótláson. Egy mentőkutya 4-5 éven keresztül képes magas szinten ellátni a feladatát, utána „nyugdíjazzuk”. Igyekszünk tartani a lépést a folyamatosan fejlődő-változó képzési módszerek tekintetében is. A mentőkutyás ágazatunkban több dologgal is foglalkozunk: az egyik a romkutatás, amire jellemzően csak nemzetközi szinten megy, a hazai bevetések száma rendkívül elenyésző. A másik válfajunk a kereső-kutató munka, ami miatt viszont rendszeresen riaszt bennünket a rendőrség. 

25 év hosszú idő. Milyen eredményeket értek el ez alatt?

A nagy törökországi földrengések alkalmával mindkét esetben nyolc embert jeleztek a kutyáink, ez fennállásunk legnagyobb sikere. Ott voltunk Indiában és Indonéziában is, ahol szintén földrengésnél segédkeztünk. Itt öt és hét élő jelzésünk volt, ami úgyszintén komoly szám. Az éles bevetések mellett a sportban is jelen vagyunk: mentőkutya világbajnokságokon is remek eredményeket értünk el, 26 ország több mint 150 indulója között szereztünk második és harmadik helyezéseket, de számos további élvonalbeli szerepléssel is büszkélkedhetünk. 

Jelenleg mekkora személyi állománnyal, lehetőségekkel, támogatással végzik a munkájukat?

Mi egy nagyon jól szponzorált alapítvány vagyunk, ami sajnos ritkaság. 12.000 támogatónk van, akiket a hosszú időn át végzett kitartó munkával győztünk meg arról, hogy érdemesek vagyunk a bizalomra. Az adó 1%-os felajánlások is nagyon-nagyon fontosak a létünkhöz, de a leglényegesebb természetesen az emberi tényező. Több mint harminc önkéntesünk van, ők nem mind mentőkutyások, de mindenki nélkülözhetetlen a működésünkhöz. Külön szeretném kiemelni: nagyon sokat köszönhetünk a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének, melynek úgyszintén büszke tagjai vagyunk.

Melyik kutyus jelenleg a csapat büszkesége?

Cili, a hatéves németjuhász, aki felsőfokú mentőkutyás vizsgával rendelkezik, valamint romkutatásból és területkutatásból általános vizsgája van. Jelenleg világbajnokságra készülünk vele, és a nemzetközi bevethetőségi teszt is tervben van. Cili egy nagyon jó képességű kutya, viszont egy kissé önfejű, főleg ha fáradni kezd.

Mi az a terület, amit mind nála, mind nagy általánosságban fontos lenne fejleszteni?

A fizikális és mentális állóképességet. Mindig van hová fejlődni a terhelhetőségben, erre mindenképp nagy szükség van. Cilinél ez egyébként is probléma, mivel ez a két tulajdonság egyszerre szokott nála megzuhanni. Mindig is gond volt nála, hogy ha jött a fizikai fáradtság, rögtön a mentális is elérte őt. Ennek ékes példája, hogy ha sikerül megfelelő motivációt találtunk neki, akkor simán folytatta a munkát. 

Használtak már a munkájuk során a kutyáknál gyógyszermentes kiegészítőket? Hallottak már a Quebeckről, próbálták már a termékeinket?

Orlik Zoltán Úrtól (Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke) már nagyon sokat hallottunk a Quebeckről, de eddig még nem próbáltuk az Önök készítményeit, és gyógyszermentes termékeket sem használtunk még soha, így kíváncsian várom, milyen hatást érünk majd el. Az elmondások alapján úgy érzem, ha a Quebeck funkcionális termékeit fogjuk használni, akkor a már említett határokat kitolva Cili jó esélyekkel indulhat a világbajnokságon!


Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sziklai Roland / Kutyákkal az Életért alapítvány

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;