Szenvedélyes kutyabarát, állati ötletekkel – interjú Dr. Filip Dániellel

Blog :: Érdekességek 2017. október 12., csütörtök 12:08

Gyakorta látni blogbejegyzéseink után a szenvedélyünk a kutya megjelölést. Ez nem csupán hashtag, sokkal inkább felfogható meggyőződésként. Egy olyan ember hitvallásaként, akit tényleg a négylábúak iránti elköteleződés és szenvedély, a felelős állattartás eszméjének megvalósítása vezet az úton. Ismerjétek meg Dr. Filip Dánielt, a Quebeck alapító-tulajdonosát.

 

Honnan jött az indíttatás, a kapcsolat az állatorvoslás világával? Mi jelezte azt, hogy neked ezen a pályán kell kiteljesedned?
Nagyon messzire vissza kell nyúlnom, ha objektív választ akarok adni. Állatorvosi „klánból” származom, édesapám állatorvos, de a szeretteim közül is sokan ezt a hivatást választották. Kitaposott ösvényen haladtam, mígnem egy kis rendelőben találtam magam. Ám sok év után azt éreztem, hogy ez a fajta szakmai közeg már túl ingerszegény számomra, így váltottam. A helyemet és a kihívásokat keresve első lépésben egy gyógyszerüzemet vezettem, majd igazán az állategészségügy innovatív szegletében találtam meg önmagam. 

 

Hogy kerültél a gyógyszerüzemhez?
Erdélyből származom, és egy magyar gyógyszerész kollégával közösen működtettünk ott takarmánygyártást. Azonban az EU-s integrációval ez a vállalat megszűnt, mert a tulajdonosnak nem lett volna kifizetődő az uniós kihívásokhoz felzárkózni. Eltelt néhány év, mindenki járta a saját útját, én visszatértem az állatokhoz. Az úriember időközben Nógrád megyében nyitott egy gyógyszerüzemet, ahová megbízható termelésvezetőt keresett. 
Ismertük egymást, így felajánlotta, hogy dolgozzunk újra együtt. Ez egy nagy dilemma volt az életemben, mert mindent hátrahagyva, családostól-gyerekestől el kellett költöznünk. Végül meghoztam a döntésem és belevágtunk. Szakmailag is meredek volt ez, hiszen teljesen új területet kellett kitanulnom, kezdve a gyógyszerek törzskönyveztetésétől a fejlesztésen át a gyártástechnológiák kidolgozásáig. Itt szereztem meg azt a bázistudást, amit utólag a saját cégemben is kamatoztattam. 

 

Mikor érezted úgy, hogy itt az idő továbblépni?
Hét esztendő alatt kiismertem a gyógyszeripart, meggyőződtem az árnyoldalairól is. Sajnos nem titok, hogy már az egyetemen is gyógyszerorientált képzés folyik, ellenben nagyon keveset foglalkoznak az alternatív, természetes eszközökkel. Nálam ez a folyamat eredményezte a jelenlegi helyzetet. A megfelelő tudással és önbizalommal a tarsolyomban egy nagyot álmodva életre hívtam a Quebecket, és az árral szemben úszva, a gyógyszeripar helyett a gyógyszermentes állatorvosi munkára tettem fel az életem.

 

Mi volt az a szikra, ami kipattintotta végül a fejedből a cégalapítás ötletét?
Bármivel is foglalkoztam az évek során, a klasszikus állatorvosi munkával egy pillanatra sem hagytam fel. Mindig besegítettem itt-ott, vagy ügyeletet tartottam a lakhelyünk rendelőjében. És közben egyre többet foglalkoztattak a hagyományos praxis hiányosságai, mígnem megláttam a rést. Az áttörést egy érdekes kihívás hozta el: egy ismerősöm keresett meg azzal, hogy a világbajnoki szinten sportoló agarait segítsem a még jobb eredmények érdekében. Egy-egy ilyen futóversenyen ezek a kutyusok alig fél orrhosszal tudták csak megelőzni a riválisokat, tehát hatalmas küzdelem zajlott közöttük.
Ekkor kezdtem el a haszonállatoknál már általunk alkalmazott funkcionális módszert átvetíteni a versenysportra. Mire van szüksége egy ilyen állatnak, hogy jól teljesítsen? A légutak tisztántartására, a bejutott oxigén gyors szállítására, a regenerálódás serkentésére, az ízületek és a vázboltozat erősítésére. Ezt négy különböző készítménnyel kíséreltük meg elérni, az erőfeszítéseinket pedig totális siker koronázta! Az agarak két hónap elteltével három kutyányit vertek a többiekre. 
Ez természetesen sokaknak feltűnt, így a doppingellenőröknek is. Vért vettek a kutyáktól és a MOB előírásai szerint bevizsgálták azt, de a minta persze negatív lett. Mi örültünk a lehetőségnek, hiszen így vált hivatalossá, hogy a látványos eredmény teljesen naturális keretek között született!

 

Így jutottunk el a jelenig, ahol a versenyzőktől a családi blökiig a Quebeck minden kutyának egy elérhető pluszt kínál. Mit vársz a következő évektől?
Olyan meggyőződéssel, mentalitással fejlesztjük és gyártjuk a termékeinket, ahogy csak nagyon kevesen teszik. Ezért vagyunk érdekesek a forgalmazóknak, a cégeknek, és nem utolsósorban a gazdiknak. Mert mi mások vagyunk. A legfontosabb küldetésünk - és a legnagyobb személyes ambícióm - a felelős állattartás melletti küzdelem, amit a speciális termékpalettánkkal tudunk elérni. 
Minden állattartó igényét természetes és hatásos anyagokkal szeretnénk kiszolgálni, sarkallva őket a tudatosabb, egészséges táplálásra. Így lehetünk képesek reformálni a sajnos koránt sem tökéletes hazai viszonyokon. Ezenkívül természetesen léteznek szakmai-üzleti ambícióink is, szeretnénk a külföldi piacokra belépni, az alternatív módszereinkkel segíteni a nemzetközi kutyás társadalmat. 

 

 

Picit vonatkoztassunk el a Quebecktől, fókuszáljunk most rád. Milyen ebeket tartottál vagy tartasz mostanság?
Mindig kutyákkal voltam körülvéve, a feleségem is egy spánielnek köszönhetően ismertem meg. Volt cocker spánielem, fajtatiszta és keverék kutyáim egyaránt - jelenleg három eb vár haza. Van egy mentett újfundlandim, egy befogadott kis barátom, no meg egy kuvasz-golden retrieverem! Szeretem a kutyákat, nem versenyeztetek és nem is tenyészetek, egyszerűen Ők csak a Családom részeként vannak velünk.

 

Végszóként. Komoly, összetett és nagy szellemi energiákat felemésztő hivatásod van. Honnan tudsz erőt meríteni az ambíciókhoz, mi jelenti a valódi kikapcsolódást neked?
Nehéz elereszteni a mindennapokat. Úgy érzem, életem legtermékenyebb részét élem, és ha kikapcsolok, akkor nagyon nehéz visszarázódnom. Ebben a szektorban amúgy sem lehet hátradőlni, érzésem szerint a cselekvésnek most van itt az ideje. Ám a pihenésre nyilvánvalóan mindenkinek szüksége van, így olykor nekem is. Imádok motorozni, mikor magam vagyok a nyeregben, egyedül a gondolataimmal. Az utazás, a felfedezés lételemem. Szívesen járok sporteseményekre, a veszprémi kézilabdacsapat nagy szurkolója vagyok. De mit sem érne ez az egész a családommal és a gyermekeimmel, a kutyáimmal töltött percek nélkül!

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;