Szövegértési világverseny kutyáknak – ÉLŐBEN!

Blog :: Érdekességek 2020. november 15., vasárnap 18:31 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Nem viccről, vagy egy cirkuszi látványosságról van szó, ez az ELTE legújabb kutatása. Az etológusok egy nemzetközi program részekén öt napon át vizsgálnak hat különböző ebet.

 

Az etológiai tanszék két évig kereste szerte a világban az erre alkalmas kutyákat, majd végül hat border collie mellett döntött. Hat különböző országból származó négylábú, akik legalább 100 kutyajáték nevét ismeri. Ez a Genius Dog Challenge, ahol spanyol, norvég, amerikai, brazil, holland mellett egy magyar eb is szerepel!

A kihívás két szakaszban bonyolódik le, melyben az állatok tanulási képességeinek határait vizsgálják. Az első héten minden résztvevőnek hat új játéknak a nevét kell megtanulni, majd ezután jön a második etap, ami már sokkal nehezebb lesz. Újabb egy hét tanulás következik, ahol már tizenkét megtanulandó kihívás vár a border collie csapatra! Minden szakasz végén megmutatják egyszer-egyszer élőben, mire is mentek a kutyusok, ezeket a Facebook és Youtube csatornákat linkeltük is nektek, érdemes követni őket, hogy ne maradjatok le!

 

Tóth Krisztián Márk


 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;