Szurkolók az állatkínzás ellen, Diósgyőrben is - Interjú

Blog :: Érdekességek 2018. november 04., vasárnap 18:00 quebeck, Szenvedélyünk a kutya, Szurkolók az állatkínzás ellen

Szurkolók. Kemények, erősek, sokszor provokatívak, de egy valamiben nagy az egyetértés közöttük: imádják az állatokat. A Quebeck legújabb interjúsorozata a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport regionális szárnyait hivatott bemutatni, első alanyunk a Diósgyőri csapat. Csík Zoltán mesélt nekünk arról, hogy mennek náluk a dolgok.

 

A Szurkolók az állatkínzás ellen egy budapesti kezdeményezés. Hogyan kapcsolódtatok ti ebbe?

Fülöp kutya sajnálatos esete hozott össze bennünket. Mi SZURKOLÓK közösen úgy gondoltuk, hogy tarthatatlan tovább az a helyzet, hogy ilyen dolgok történnek meg védtelen állatokkal… Szerettünk volna erőt mutatni a jelenséggel szemben, így mi Diósgyőriek is kiálltunk a komoly visszhangot generáló nagycserkeszi demonstráción. Innen pedig már nem volt megállás.

Ha az információnk helyesek, akkor a Ferencváros és a Diósgyőr legendásan rossz viszonyt „ápol” egymással - a lelátókon. Hogyan tudtok együtt dolgozni az állatvédelemben?

Való igaz, nem eszünk egymás tenyeréből. (nevet) A „szikra” folyamatosan megvan közöttünk, de ezt félretesszük a mentések idejére. Ha menni kell, megyünk, a kutyák és az állatok sorsa nem függhet a klubszínektől. A munkában remekül kiegészítjük egymást, mindenki részéről maximális a tisztelet a másik iránt, a közös cél pedig összekovácsol minket - az állatvédelemben.

Mekkora területet vagytok képesek lefedni Miskolcról, milyen jellemző esetekben hívnak titeket?

Igyekszünk minél nagyobb részt figyelemmel követni a környékünkből, de sajnos Borsodban ez nem egyszerű. Szinte minden faluban folyamatos jelenlétre lenne szükség. Talán itt a leggyakoriabbak a primitív állattartásból (állattartókból…) fakadó problémák, és ez ellen küzdeni tulajdonképpen egy szélmalomharc. Szintén rengeteg a kidobott és az elhagyott állat, velük kapcsolatban is sok megkeresést kapunk. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez a helyzet javuljon!

Szoktatok közös akcióban részt venni a Fradista bajtársakkal?

Természetesen, ahol csak tudjuk, erősítjük egymást. Az elmúlt hétvégén is együtt dolgoztunk, Jászberényben vettünk részt egy közös mentésen. Ha ők hívnak bennünket, megyünk - és fordítva. Igyekszünk a prevencióból is kivenni a részünket, iskolákat, óvodákat látogatunk meg, ahol a felelős állattartásra próbáljuk nevelni a jövő nemzedékét! 

Végezetül milyen célokat szeretnétek elérni, megvalósítani magatok körül, rövid és hosszútávon? 

Jelenleg épül a saját menhelyünk, ami egy hatalmas előrelépés lesz. Nagyban megkönnyíti majd a mentett és ideiglenes befogadásra váró kutyusok elhelyezését. De az igazi cél az, hogy ezek az esetek leredukálódjanak, elfogyjanak. Ehhez szükséges a már említett prevenció, nagyon fontos a szaporítók elleni küzdelem, és legalább ennyire lényeges, hogy megértessük a kutyatulajdonosokkal az ivartalanítás intézményének prioritását. Hiszem, hogy jó úton járunk!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;