Szurkolók az állatokért Békéscsabán

Blog :: Érdekességek 2018. november 13., kedd 16:53

A felelős állattartás kérdése ma még égető probléma Magyarországon. Ám egyre jobban közelednek azok az idők, amikor a négylábúakat kapcarongynak néző „polgártársak” nem alhatnak majd nyugodtan, hiszen a Szurkolók az állatkínzás csoport már országszerte jelen van, hogy megfékezze őket. Most Kovács Viktorral, a békéscsabai szárny vezetőjével beszélgettünk, mi a helyzet a Viharsarokban.

 

Milyen impulzus hatására alakultatok meg? 

Mint ahogy a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport legtöbb ága, mi is Fülöp kutya sajnálatos esetéből erőt merítve szerveződtünk. Azon a nagycserkeszi demonstráción fogalmazódott meg bennünk, hogy nem hagyhatjuk, hogy ezek a dolgok így menjen tovább ebben az országban. Hazajöttünk, és legszűkebb pátriánkban, Békéscsabán kezdtünk el tevékenykedni. „Rossztartást” figyelünk, igyekszünk jelen lenni a közösségi médiában, és így elősegíteni a gazdásítást - emellett adományokat gyűjtünk.

Hány főt számláltok, mekkora az érdeklődés a munkátok iránt?

Jelenleg én és a párom vagyunk a legaktívabbak, összességében 5-7 főt számol a kis csapatunk. Dolgozunk azon, hogy minél többen legyünk, és a saját szurkolói magunkból egyre több embert állítsunk a nemes ügy mellé. Ehhez sok segítséget és felajánlást kapunk civilektől, és a Remény-Lak békéscsabai kutyamenhely is támogat bennünket. Mi is sokat segítünk nekik, próbáljuk egymást erősíteni, és ez működik is.

Jellemzően milyen esetekhez hívnak benneteket? 

Mostanság a munkánk garmadát a gazdásítás teszi ki, talán mondhatom, hogy nem is megy rosszul a dolog. A hozzánk kerülő, jobb sorsra érdemes kutyákat minden tekintetben rendbe szedjük, majd a képüket közösségi oldalakra feltöltve próbálunk nekik új, szerető családot találni. Emellett rendezvényeken veszünk részt, ahol a társcsoportjainkkal együtt igyekszünk a felelős állattartás eszméjét minél szélesebb körben elfogadtatni. 

Milyen célok és direktívák mentén dolgoztok? 

Nehéz ezt pontosan megfogalmazni… Minden energiánkkal azon vagyunk itt Békéscsabán is, hogy segítsünk az állatokon. Jelenleg még kevesen vagyunk az üdvösséghez, de őszintén hiszem, hogy ez hamarosan megváltozik majd, méghozzá pozitív irányba. Ha csak egyetlen kutyával többet tudunk megmenteni annál, mint amire képesnek tarjuk magunkat, már az is győzelem. Szoktam mondani, hogy mi csak a szemeket figyeljük: miután egy-egy kutyus hozzánk kerül, mélyen a szemükbe nézünk, és akkor is elraktározzuk a tekintetüket, ha a segítségünkkel otthonra leltek. Ez a differencia jelenti a mi motivációnk!

 
Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;