Ti együtt alszotok a kutyátokkal?

Blog :: Érdekességek 2019. július 10., szerda 17:47 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Nemrég egy igencsak érdekes felmérés született Ausztriában: kutya és macskatartó gazdik között végeztek felmérést arról, hogy beengedik-e házi kedvencüket maguk mellé az ágyba. Mi is kedvet kaptunk, hogy megkérdezzük olvasóinkat, de mindenekelőtt nézzük meg, mire jutottak a sógoroknál!

 

Lőjük le a poént rögtön: minden második osztrák kutya és macskatulaj egy ágyban alszik négylábú barátjával. A megkérdezettek 50 %-a a közvélemény kutatásban feltett kérdésre azt válaszolta, hogy semmilyen problémát nem lát abban, ha a kis kedvenc az ágyában tölti az éjszakát.

Ez számszerűsítve és felszorozva egy elég beszédes adat, hiszen Ausztriában mintegy kétmillió macskát, és majdnem fele ennyi kutyát tartanak nyilván a hatóságok. Az is kiderült, hogy az osztrákok nagy átlaga inkább a cicák felé húz (34%), de a kutyások sincsenek túlnyomó kissebségben (20%).

Ha tovább merülünk a számmisztikába, akkor megtudjuk, hogy az állattartók 49 %-ban engedékenyek, ha a kutya/macska az ágyba kérezkedik, 47 % alkalom adtán néha-néha megengedi, viszont 4 % csak kivételes esetben hajlandó háziállatot megtűrni az ágyában.

A többség tehát kutyával alszik, de egészséges-e a kutya az ágyban?

Az ellenzők legtöbbször a higiéniai szempontokat emlegetik. Tény, hogy a napi séta során a kutyák rengeteg kosszal találkoznak, nem is beszélve a futtatókról és a kutyavécékről. Minden esetben érdemes az ebet megmosdatni, lábát és kritikus testrészeit letörölni, ha ezt módszeresen betartjuk, elvileg nem érhet bennünket különösebb probléma. Mint mindent, ezt is kutatják, és az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy például a négylábúakkal gyakorta érintkező gyermekek immunrendszere bizony ellenállóbb a kórokozókkal és betegségekkel szemben.  És ha jól belegondolunk, a kutya háziasításánál fontos szempont volt az embernél magasabb testhőmérséklet, így ágymelegítőként is jól funkcionált.  

 

Szóval, kedves vásárlóink és olvasóink, áruljátok el nekünk: ti együtt alszotok szőrös gyermeketekkel?

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;