A kijárási tilalom MARGÓJÁRA: Nyolc óra után sétálni nem, orvoshoz csak engedéllyel viheted a kutyád

Blog :: Friss hírek 2020. november 09., hétfő 16:34 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Ha még eddig nem sikerült eléggé szétfrusztrálni az embereket a rakat irracionális tiltó/korlátozó intézkedéssel, akkor majd most. A hétfőn bejelentett szigorító csomagnak a kutyások biztos örülnek (Ja, nem…), hiszen ők jellemzően (a munkájukból vagy életritmusukból kifolyólag) hajnalban, vagy éppen kora este indulnak sétáltatni. 

 

Nemrégiben egy állatvédő liga tette fel a kérdéseit a vonatkozó szerveknek: azt szerették volna tudni, hogy a tavaszi „gyakorlathoz” hasonlóan a kutyasétáltatás ezúttal is kivételt képez-e a kijárási korlátozás/tilalom hatálya alól. Nos, a válasz az, hogy NAGYON NEM. A frissen életbe lépő rendelet szerint a kutyasétáltatás nem tartozik a halaszthatatlan teendők közé, így este nyolc után és reggel öt előtt nem mehetünk ilyen céllal az utcára. 

 

 

De mi történik akkor, ha pl. állategészségügyi szempontból kell elhagynunk a lakhelyünket, mert állatorvosi ellátásra/sürgősségi beavatkozásra van szüksége a kedvencünknek? Nos, a politikusok ebben a tekintetben is igyekeztek a „kedvünkre tenni”: mielőtt a dögledező jószágunkkal útnak indulnánk, előtte minden esetben legyünk oly kedvesek, és kérjünk engedélyt a helyi rendőrkapitányságtól… 

A kedves hölgyek és urak biztosan tisztában vannak azzal, hogy mit jelent a legújabb védelmünkre (LOL...) behozott intézkedésük: nyilvánvalóan fogalmuk sincs arról, hogy az eddig is rossz bőrben lévő hazai állattartási kultúrán ezzel sikerült még egyet lökni (lefelé), és egy rakás olyan ember lesz, aki a helyzetet nem tudja megfelelően kezelni (és ezáltal végső elkeseredésében vagy az utcára teszi, vagy leadja a kutyáját) majd. Hogy ezzel a 220 %-on pörgő és ezer sebből vérző menhelyeket is a pokolra küldik, arról már nem is beszélünk... 

Arról viszont NAGYON IS, hogy milyen védekezés és egészségügy az, ahol a NON-STOP rettegtetés ömlik a médiából, és ahol a halottak számának óránkénti mantrázása, valamint az éjszakai izoláció előbbrevaló, mint a testet-lelket felüdító és karban tartó kutyázás.

Köszönjük szépen a „gondoskodást!”

Ui: Bár a jelen helyzetben sokat nem tudunk tenni, az ügyben született egy petíció, amit nem árt ITT aláírni.

 

Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;