A Petcup margójára: Molnár Bea és Ragnar

Blog :: Friss hírek 2018. október 25., csütörtök 14:58

A Petcup botrány hírének hallatán a QUEBECK különleges lépésre szánta el magát: a „verseny” első három helyezettjét megajándékozzuk 50 kg táppal, és egy prémium termékekből álló ajándékcsomagot is eljuttatunk a részükre - emellett egy interjúsorozat keretében be is mutatjuk őket. Első alanyaink Molnár Bea és Ragnar kutyája, akik a játék bedőlésekor a vezető helyen álltak.

 

Mióta foglalkozol kutyákkal, honnan jött az állatok szeretete?

Mindig is imádtam az állatokat, fiatalabb koromban számos alkalommal vittem haza kóbor kisállatokat és dugtam el őket a szobámban. (nevet) Voltak macskáim is, később pedig direkt azzal a célzattal költöztünk kertes házba, hogy ott kutyákat tartsunk. Befogadott kutyusaink is voltak, tulajdonképpen így keveredtem bele az állatvédelembe.

Majdnem húsz éve foglalkozom ezzel, sokáig a békéscsabai állatmenhely kötelékében igyekeztünk segíteni a nehéz sorsú ebeken. Öt évet töltöttem el több száz kutyus társaságában, de mivel ez egy nagy menhely, a problémás eseteket elég nehezen tudtuk csak kezelni. Ezzel kapcsolatban támadt egy ötletem, így párommal nagy fába vágtuk a fejszénket: Osiris Állat és Természetvédelmi Alapítvány néven saját mentésbe kezdtünk az otthonunkban. Építettünk egy teljesen különálló épületet, vannak kenneljeink és karanténunk, de kialakítottuk kutyaszobákat is, ahol az állatok 0-24 h-s felügyeletet élveznek.

Milyen kutyusod van, mutasd be őt kicsit nekünk! 

Ő Ragnar, egy gyönyörű szép angol bulldog, aki kilenc hetesen került hozzám. Ő azért született, hogy eladják… Finoman szólva is hányattatott, betegségekkel teli időket élt meg, míg egy közös ismerősünk javaslatára hozzánk nem került. Az angol bulldogoknál jellemző izületi problémával, szembetegséggel, köldöksérvvel hosszú ideig jártunk orvoshoz az ország minden szegletébe, de most már félévesen minden rendben van, és reméljük ez így is marad! 

Nála fogod felhasználni a QUEBECK ajándékát, az 50 kilogramm tápot és az ajándékcsomagot?

Minden a mentett kutyusoké lesz. Közösen fogjuk felhasználni az ajkai baráti-társszervezetünkkel, akikkel együtt neveztük Ragnart a rosszemlékű petcupra. Úgy gondolom, hogy az igazi állatvédőknek nem széthúzni és veszekedni kell, hanem kéz a kézben, barátságban, együtt segíteni a jó ügyet!

A QUEBECK elkötelezett híve a felelős állattartásnak, és a kutyás közösségek összetartásának. Szerinted mivel lehetne további fejlődést elérni ebben a témában?

Magyarországon a legnagyobb problémát az állattartási kultúra végletei jelentik. Az egyik pórusban a primitivitás, a láncraverés oltatlanul, a disznóól és a moslék, a másikban pedig a divat állattartás és az elhalmozás foglal helyet. Ezt a két határvonalat kellene közelíteni egymáshoz, hogy egy korrekt szintű, mindenki által elfogadott nívó alakulhasson ki, valahogy úgy, mint ahogy azt Németországban csinálják. 

Én többnyire bulldogokkal foglalkozom, és tapasztalom, hogy a legtöbb gazdának nem fajtaszerelemből, hanem divatból kell ez a fajta kutya. Nagyon sokan jelentkeznek nálam örökbefogadásra, ahol már az első levélből leszűrhető, hogy pusztán azért kellene neki az eb, mert a szomszédjának, barátjának, ismerőseinek is bulldogja van. Ez egy problémás, érzékeny és költséges fajta, éppen ezért, aki bulldogot szeretne, az előtte tájékozódjon. A mi kis bulldogos közösségünk próbál ebben segíteni: évente többször is találkozunk, és ha bárkinek bármilyen problémája van, abban igyekszünk mentőövet nyújtani.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;