Ágica Állatmenedéke – Egy fanatikus hölgy küzdelme a négylábúakért

Blog :: Friss hírek 2018. december 05., szerda 17:59 Állatmenhely , quebeck, Solt, Szenvedélyünk a kutya, táplálék

Zachariás Ágnes igazi nagybetűs ÁLLATVÉDŐ. A solti menhely alapítója él-hal az kutyákért, minden percét mentett négylábúi között tölti, és folyamatosan azon dolgozik, hogy oltalmazottai számára pótgazdiként is megteremtse az otthon melegét. Ági fanatizmusa a mi szimpátiánk is elnyerte, így megleptük őt 350 kilogramm szuperprémium Quebeck kutyatáp adománnyal, sőt beszélgettünk is egy jót!

 

Mikor kezdtél el állatmentéssel foglalkozni, hogyan jutottál el a solti menhely megvalósításáig?

Szerintem nálam ez egy veleszületett tulajdonság. Már egész kicsi lányként is gyűjtögettem a kidobott cicákat és kutyusokat, igazán intenzíven pedig 15 éve foglalkozom az állatvédelemmel. Eleinte otthon tartottam minden mentett állatot, de a szomszédokra való tekintettel szerettem volna saját menhelyet is. Hét évvel ezelőtt meghalt az édesapám, én pedig az örökségemből vásároltam egy telket, ott húztuk fel az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány központját, és négy éve nyitottuk meg a kapuinkat.

Mekkora a kapacitásotok, milyen kihasználtsággal üzemeltek?

Hetven kutyát tudnánk egy időben ellátni és befogadni, viszont az állatoknak nem jó, ha nagy a tumultus - ezért ötvenfős limit mellett, folyamatos teltházzal működünk. Egy családias kis menhely a miénk, ahol nem marakodnak az állatok, lévén egy kennelben maximum csak két kutyát tartunk - így tudunk velük minőségileg foglalkozni. Nagy kifutón, téliesített házakkal rendelkezünk, egyetlen ebet sem altatunk el, az idős és beteg állatokat otthon én gondozom, ez plusz stabil harminc négylábút jelent. A menhelyen még nem rendelkezünk villannyal és vezetékes vízzel, de amíg van két kezem, addig mindent megteszek azért, hogy a lehetőségeimhez mérten szép életet biztosítsak a kis árváknak! 

Mint szakavatott, mit gondolsz, hogyan lehetne javítani a hazai állattartási kultúrán? 

Mindenképp a következetes törvényi szabályozást tartom a megoldás kulcsának, az önkormányzatok bevonásával. Legnagyobb segítség a küzdelemben a kötelező ivartalanítás - persze a sorok között néhány kivétellel - jogszabályba foglalása lehetne. De amíg a chip és az oltás is elemi hiányt képez, addig nehéz bármit mondani…

Térjünk rá egy kicsit az adományra: használtatok már ezelőtt Quebeck termékeket? Mekkora segítség az általunk adományozott 350 kilogramm szuperprémium táp? 

A menhelyünkön már egy ideje Quebeck kutyatápot és készítményeket használunk, és azt kell mondanom, hogy ezek a termékek ZSENIÁLISAK! És ezt nem az udvariasság mondatja velem, hanem a kőkemény tények. Minden kutyánk QUEBECK kutyatápot kap, és nagyon szeretik: emellett tökéletesen vizsgázott az allergiásoknál, feltámasztotta a legyengülteket, nagyban segítve ezzel a munkánk. NAGYON FONTOS megjegyezni, hogy az állatok nem fogynak vissza, nincs hasmenésük, nem vakaróznak, ergó megszabadultunk minden olyan problémától, amit sok más középkategóriás táp okozott! 

Nagyon jól kitalált a dolog, szóval csak a szuperlatívuszokban tudok beszélni a Quebeckről!

Mindig érdekelt a kérdés: egy állatvédőnek, aki saját menhelyet üzemeltet, van privát kutyusa? Vagy minden kutya kicsit a tiéd?

Ahány kutya, annyi lélek és annyi egyéniség, mégis mindegyik a részem már. Az itt ragadtakat mind a sajátomnak érzem, de a többi is a gyerekem. Nem tudnék, és nem is akarok közöttük különbséget tenni! 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;