Állatkínzás – HOL VAN A VÉGE?

Blog :: Friss hírek 2019. augusztus 08., csütörtök 14:02 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Mi itt a Quebecknél a blogunkon folyamatosan igyekszünk beszámolni nektek a kutyás világ friss híreiről, és olykor hasznos tanácsokkal ellátni titeket. Most viszont egy sokkal árnyaltabb témával kell foglalkoznunk…

 

A hazai állattartási kultúra már régóta mély posványban vergődik, ám az elmúlt hetek eseményei után úgy gondolom, elértük az abszolút mélypontot: a társadalom már nem tud ennél jobban kifordulni magából. Talán nincs is olyan kutyás, aki ne hallott volna arról a siófoki „állatbarát” szálláshelyről, ahol a tulajdonos vascsővel verte agyon egy vendég kétkilós kutyáját. Alig ocsúdtunk fel a sokkból, rövid időn belül máris érkezett az újabb eset: egy nő megunt ebének likvidálására bérgyilkost fogadott, aki a megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe baltával verte agyon a szerencsétlen állatot - méghozzá a megbízó gyermekeinek szeme láttára. 

A sort egy degenerált söpredék zárta, aki a kiszökött nagytestű kutyáját az autója után kötve akarta hazahurcolni. Az állat borzasztó kínok között lelte halálát, és amikor a gazdát tettéért civilek felelősségre vonták, AZ csupán ennyit mondott: „Cseppet sem bánok semmit, meg hát különben is, falun ezt így szokás.” 

Amikor az ember ilyen és ehhez hasonló tettekkel és megnyilvánulásokkal találkozik, akkor borzasztó nehéz objektívnak maradni. Még nehezebb indulatok nélkül véleményt formálni. Nem is biztos, hogy sikerülni fog…

Milyen világ EZ? Kedves jogalkotó Barátaink, járja az, hogy amíg valakit kisstílű lopásért kriminalizálnak, meghurcolnak és rabosítanak, addig az előbb felsorolt, betegesen agresszív és vérszomjas férgek büntetlenül garázdálkodhatnak közöttünk? Senkinek sem tűnik fel, hogy aki állatot öl, az statisztikailag előbb vagy utóbb embert is fog? Muszáj ezt megvárni??

Az illetékesek mikor fognak végre hajlandóságot (ne adj isten politikai akaratot) mutatni arra, hogy egy rengeteg embert (és állatot) mélyen érintő problémát legalább a saját érdekükből kifolyólag orvosoljanak? Halkan jegyzem meg, sok választót lehetne a vonatkozó jogszabály LÁTHATÓ szigorításával, annak KÖVETKEZETES alkalmazásával és betartatásával az urnákhoz vinni, és így politikai irányultságától függetlenül elkötelezni…

Ezeket a kérdéseket már számtalan alkalommal feltettük, számos fórumon kutattuk a járható utat a megoldáshoz, kérdeztünk meg fajsúlyos személyeket a témában. Eközben sokszor éreztük azt, hogy ugyan rossz a morál, de legalább valami már elindult, mert vannak pozitív példák is körülöttünk. Próbáltuk hozzátenni a magunk részét azzal, hogy felkutatjuk és bemutatjuk nektek ezeket. Dolgoztunk, bíztunk, hittünk és reménykedtünk, hogy a minta ragadós lehet, és előbb vagy utóbb, de meglátjuk majd a fényt az alagút végén. 

A céljainkat és a munkánkat természetesen SOHA NEM ADJUK FEL, tovább küzdünk a felelős állattartás meghonosításáért. Azt azonban kár lenne tagadni, hogy jelenleg csak egy sötét vermet látunk, ahová nagyon nehéz bármilyen fényt odaképzelni. 

 

Tóth Krisztián Márk


 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;