Cél a szánhúzó expedíció – interjú Zaja Kittyvel

Blog :: Friss hírek 2017. november 23., csütörtök 11:14

Képzeljünk el egy törékeny fiatal lányt, aki a hétköznapokon projekt koordinátorként dolgozik. Ha ez megvan, akkor képzeljük hozzá, hogy sorstársaitól eltérően őt nem a szerda-szombat bulivonat foglalkoztatja, sokkal magasztosabb célok vezérlik. Zaja Kittynek mindene a kutya és egy különös kaland élteti.

 

Van egy álmod, kérlek mesélj nekünk erről…

Egy ruházati márka minden évben meghirdet egy kutyaszános túrát (Polar expedíció), amely Norvégiában zajlik. Minden felmerülő költséget a cég áll, a nevezők dolga „csupán” annyi, hogy a régiójukban a legtöbb szavazatot gyűjtsék össze. Tavaly a hazai lebontásban második lettem, idén pedig még tovább nehezítették ezt a folyamatot. Magyarország helyett immáron a teljes Kelet-Európai régióban kell a legtöbb voksot elérni. Jelenleg azon dolgozom, hogy én lehessek az, aki képviseli hazánkat. 

 

Mikor vált ez az elképzelés kőkemény céllá? 

Kutyamániás vagyok az egész családommal egyetemben, de tavaly még csak egyfajta kalandként fogtam fel ezt a megmérettetést. Ekkor jártam egy lappföldi vándortúrán, ahol öt napon keresztül se sminkre, se mobiltelefon használatra nem volt lehetőség, de még fürdeni sem tudtunk. Ott fogalmazódott meg bennem, hogy szeretném ezt az egészet, a kutyákkal töltött idő és a megfoghatatlan tapasztalat miatt. Az ember egész nap csak áll a szánon és nézi a fehérséget, ami mentálisan is megterhelő folyamat. Ez a kihívás nekem nagyon tetszik, úgy érzem szükségem van rá ahhoz, hogy letisztuljon bennem, mit is akarok az élettől. 

Mit szólnak hozzá a barátaid, az ismerősök?

A közeli barátaim mindenben partnerek, rengeteg jobbnál jobb tippet adnak. A távolabbi ismerőseim valószínűleg már néha idegesítőnek találhatnak a „szavazz rám” postjaim miatt. (nevet) 
Sokan ismeretlenül is támogatnak, ami egy remek érzés, ezúton is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Honnan indult a kutyás létformád?

Ez születésem előttre datálható. Anyukám 1988-ban kapott egy Huskys képeslapot, ettől vezérelve rögtön eldöntötte, hogy ezzel a fajtával szeretne foglalkozni a későbbiekben. Azóta eltelt 28 év, édesanyám pedig elismert tenyésztő lett, hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekkel. Karácsonyra nem kellett kutyust kérnem, mert volt. Ha hétvégén születésnapi zsúrba hívtak, helyette bizonyosan kutyakiállításon találtam magam… A felnőtt életemben ez kicsit leredukálódott, de ennek ellenére nincs olyan nap, hogy ne foglalkoznék a kutyáinkkal. Nagyon-nagyon szeretem őket!

Egy tv riportban említetted, hogy az egyik husky nagy-nagy favorit. Miben más ő, mint a többi?

Ő Wannabe. Nem szoktam különbséget tenni a srácok között, ám ő egy különleges eb. 2009-ben közvetlenül a szülés után elpusztult az egyik kutyánk. Ott álltunk tehetetlenül az öt picivel, mindenre készen, de nagyon komoly fejtörést okozott ez a szomorú helyzet. Megpróbáltuk a szukáinkat összebarátkoztatni az alommal, de háromból kettő lánykutya passzív volt. Wannabe maradt a végére, aki mintha csak átérezte volna a dolog súlyát, elfogadta őket a sajátjaiként. Látszott rajta, hogy mindenáron segíteni akar nekünk! Álvemhes lett, anyateje termelődött, megmentette a kicsiket a biztos haláltól. A mai napig könnybe lábad a szemem, ha erről beszélek…

Hosszabb távon a kutyás világ valamelyik szegletében képzeled el magad?

Jelenleg egy Európai uniós diákok mobilitásával foglalkozó cégnél dolgozom. Dietetikát tanultam, szeretek futni és sportolni, az egészséges élet számomra létkérdés. Valami ezzel kapcsolatos területen képzelem el a jövőm. Ezért is szeretnék kijutni a 330 kilométeres túrára, hogy végre 25 éves koromra letisztuljon bennem ez az ügy. A kutyás világra sosem tekintettünk úgy, hogy ebből szeretnénk megélni. Azt hiszem, amit lehetett azt már elértük, világgyőztes kutyusunk van, ismerik a nevünk. De csak hobbyból csináljuk, és nem is lenne jó, ha ettől függne a család anyagi háttere. 

Végül vizsgáljuk meg, mi várhat rád. Bírod a hideget és az extrém körülményeket?
 
Dániában is éltem és ott tulajdonképpen akklimatizálódtam. Szeretem és bírom a hideget, nem vagyok az a fázós típus. A vándortúra öt napból és négy éjszakából áll, ebből hármat sátorban, egyet pedig a szabad ég alatt kell tölteni - a sarki fények közepette… Szóval, ha kijutok, semmilyen problémát nem okozhat a jégkorszak! (nevet)

Ezen a linken tudtok Kittyre szavazni. 10 másodperc az egész, regisztráció nélkül:

http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=15

A Quebeck felajánlott egy négy elemből álló csomagot Kittynek, ő pedig tapasztalatairól és termékeink hatásáról egy következő interjúban mesél majd Nektek!

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;