Dr. Juhász Csaba - "A QUEBECK is a preventív szemlélet élmenője!" - INTERJÚ

Blog :: Friss hírek 2018. október 01., hétfő 18:15 Dr. Filip Dániel, Dr. Juhász Csaba, PetBull

Dr. Juhász Csaba állatorvost korán megfertőzte a hivatástudat. Csaba megvalósította álmát, és praxisa mellett a méltán (el) ismert PettBull termékekkel is nap mint nap bizonyítja a szakmai rátermettségét. Egy különleges apropóból adott nekünk interjút, de ne lőjük le rögtön a poént!

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a kutyákkal, az állatorvoslással, tartasz-e kutyát?

Már az óvodában elhatároztam, hogy állatorvos leszek, és ettől nem tudott eltéríteni senki sem, hiszen ma is azzal foglalkozom, ami a hobbym. Ha visszatekintek a gyerekkoromra, mindig volt kutyánk, macskánk, sőt lovunk is - ezért többek között díjlovagoltam, ugrólovakkal pedig manapság is foglalkozom. Az egyik legmeghatározóbb élményem az volt, mikor óriás schnauzereket tartottunk, őket egészen a K-3-as vizsgáig képeztük, még filmszerepet is kaptak. Az egyikük föszereplő volt a „Kismaszat és a gézengúzok című filmben. Volt labradorom is, Csoki, akiről egész könyvnyi történetet írtam. Ő siklóernyővel repült a hátamon, vagy surfozott velem a Balatonon. Manapság pedig jackrussell terrierem van, pontosabban már a második...

Jelenleg mivel foglalkozol, milyen elvek mentén végzed a munkád?

1990 óta kisállatpraxissal és sebészettel foglalkozom, és jó pár éve foglalkoztat az ImmiVet Béta 1,3 -1,6 Glükán egészségre gyakorolt pozitív hatása. Magam is végeztem az Egyetemünk Gyógyszertani tanszékével közös kísérleti kutatásokat ezzel a hatóanyaggal, melynek kiváló eredményét magas impaktfaktorú tudományos szaklapban is publikáltuk.

A munkámban az elmúlt 28 évben megtapasztaltam, mennyire megváltoztak a tulajdonosok etetési szokásai, mind a kutyáknál és a macskáknál is. Egyre gyakoribbak az olyan betegségek, amelyek egyértelműen a helytelen táplálkozásra vezethetők vissza. Az utóbbi évtizedekben drámaian növekedett a daganatos, az emésztő és kiválasztószervi, a keringési megbetegedések, valamint az allergiás esetek száma. Allergiás, daganatos házi kedvenc a pályám elején kuriózum számba ment, ma pedig ez teszi kis a praxisok betegeinek nagy részét!

Ennek oka, hogy húsevő kedvenceiknek nem az emésztőcsatornájuknak megfelelő eleséget biztosítanak a gazdák. További nagy probléma, hogy a gyártástechnológiája során ezekhez mesterséges adalékot, színezéket, tartósítószereket, mesterséges antioxidánsokat, génmanipulált fehérjéket, glutént, cukrot adnak- ez pedig a ragadozó szervezeteknek komoly terhelést jelent. 

Tevékenységem legfőbb célja a helyes táplálás, mellyel megelőzhetjük a betegségek, daganatok, allergiás tünetek kialakulását, és az emésztési, kiválasztási, keringési panaszok is csak idősebb korban fognak jelentkezni, tehát javul az állatok életminősége. A már egészségkárosodást okozott tüneteket is pozitív irányba tudjuk befolyásolni, így az ImmiVet Béta 1-3 - 1-6 Glükánnak köszönhetően jó egészségi állapotban meghosszabbíthatjuk kedvenceink életét!

Kérlek, mond el az olvasóinknak, miért nagyon fontos a bevitt táplálék minősége, és miben nyújt mást - többet - a PettBull!

Praxisomban nem tudtam olyan táplálást javasolni a betegeimnek a kapható termékek közül, amelyekkel szemben ne lenne szakmai kifogásom az egészségromboló összetevőiknek köszönhetően. Ezért Borsfai Csaba cégtársammal - aki a hazai és nemzetközi állateledel gyártás egyik legkiválóbb szakembere - életre hívtuk a PettBull® termékcsaládot, melynek elsődleges célja, hogy minden összetevőjével maximálisan az egészséget támogassa. Az ötlet egyszerű volt, a megvalósítása már kevésbé:

Elsődleges szempont volt a PettBull® termékcsalád kifejlesztésénél, hogy az összes benne lévő összetevő funkcionálisan a cél állatfajok egészségét messzemenően támogassa. A PettBull® funkcionális állateledelekbe csak olyanokat tettünk, ami hasznos kedvenceinknek, de semmi olyat, amire nincs szükségük, vagy káros a szervezetükre! A PettBull® termékek egészséget támogató hatásúak az egyedi receptúránkban lévő összetevőknek köszönhetően. Kedvenceink helyes takarmányozásával meghosszabbíthatjuk élettartamukat, ráadásul megfelelő életminőségben. Ehhez adtam a nevem, az arcom is a termékeinken, hogy hitelesebb legyen amit állítunk, és meg is valósítottunk. 

Készítményeink nem tartalmaznak glutént, génmanipulált fehérjéket, szóját, cukrot, mesterséges adalékot, mesterséges antioxidánsokat, mesterséges tartósítószereket és mesterséges színezéket sem. Az alapanyagként felhasznált legjobb minőségű, emberi fogyasztásra alkalmas friss hús pedig nem okoz allergiás tüneteket. Az egyik legfontosabb dolog a helyes táplálékbevitel, ezzel tudjuk leghatékonyabban megóvni kedvenceink egészségét. 

Munkánk során rengeteget találkozunk a fogalommal: felelős állattartás. Dr. Juhász Csaba számára mit takar ez a kifejezés?

Mindenki olyan állatot válasszon magának társ gyanánt, akiről tud gondoskodni, ami a habitusának, életterének megfelel. Amit el tud látni, mind étkezésben, mind orvosi ellátás tekintetében. Ha valaki ezekre nem képes, az jobban teszi, ha inkább nem vállalja be az állattartást. Sajnos azt is látom, hogy nagyon sok gazdi nem tud bánni az állattal, nem képes elsajátítani a velük való kommunikációt sem. Tapasztalat, hogy tízből kilenc alkalommal az állat nem fogad szót, pedig ez egy felelősségteljes dolog, amit mindenkinek meg kellene tanulni. Ehhez érdemes akár szakember segítségét kérni, és iskolába járni kedvencünkkel. 

A Quebeckhez hasonlóképpen nagyon nagy szakmaiságot teszel a termékeid mögé, ezért is választottuk a PetBull-t partnerünknek. Miben fog megnyilvánulni ez az együttműködés? 

Hozzánk hasonlóan a Quebeck is a preventív szemléletet képviseli, magyarán a tevékenységével nem csupán gyógyítani kíván, sokkal inkább a megelőzésre fekteti a hangsúlyt. Azt gondolom, a termékeink remekül kiegészítik egymást, hiszen egy felelős gazdi a táplálás mellett a szezonális tényezőket is figyelembe veszi, nem is beszélve az általatok szintén képviselt munkakutyás és sportkutyás vonulatról. Meggyőződésem, hogy aki PettBull-al táplál, az Quebeck készítményekkel egészíti ki kedvence étrendjét, és Dr. Filip Dániel állatorvos Kollégám (a Quebeck ügyvezető-fejlesztőmérnöke, a szerk.) találmányaival teszi gondtalanná négylábú barátaink életét!

 

Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;