Együttműködik a Quebeck és a Magyar Mentőkutyások - Interjú Orlik Zoltánnal

Blog :: Friss hírek 2018. december 12., szerda 17:48 Dr. Filip Dániel, Magyar Mentőkutyások, Orlik Zoltán, quebeck

Közelegnek az ünnepek, ilyenkor jó adni - és jó kapni. Ebből az alkalomból a QUEBECK az egyik legrászorultabb hazai szervezetet, a mentésben és életvédelemben is erőn felül teljesítő Magyar Mentőkutyásokat ajándékozta meg. Ebből az apropóból aztán egy megállapodás is született: A Szent Gertrúd díjas Dr. Filip Dániel által irányított QUEBECK és az Orlik Zoltán képviselte Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége (MMSZOSZ) együtt erősítik egymást a továbbiakban. Erről is beszélgettünk a szervezet elnökével, Orlik Zoltánnal!

 

Az MMSZOSZ együttműködésre lép a QUEBECK-el, ennek első jeleként cégünk egy tonna szuperprémium kutyatápot ajánl fel karácsonyi ajándék gyanánt. Mekkora segítség ez nektek?

Minden egyes segítség óriási, ahogy az a tény is az, amikor felismeri valaki, hogy érdemes támogatni bennünket. Azt gondolom, hogy az adomány jó helyre kerül, ez a mennyiség pedig akkora, hogy a fogyasztóinak bőven lesz idejük az átállásra az eddig használt tápról a QUEBECK prémium minőséget képviselő eledelére. Az általatok adományozott táppal hosszabb időintervallumra nem tudunk kalkulálni, de a felajánlásból egy-egy mentőkutyásunk számos értékes tréninget, és mentési feladatot tud majd ellátni!

Ismerjük meg kicsit számokban a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségét! Összesen hány tagszervezettel, mennyi mentésre fogható szakemberrel és kutyával rendelkeztek? Mekkora területet vagytok képesek lefedni a meglévő logisztikával?

A teljes országot képesek vagyunk koordinálni. Jelen pillanatban 15 tagszervezete van a szövetségnek, amelyek nem regionális leosztásban működnek. Jelenleg 60-70 fő/kutya személyi állomány az, amelyet a rendőrség felhívására ki tudunk küldeni a bajbajutottak mentésére - ők pedig biztonsággal el is tudják látni ezt a feladatot.

Mióta te vagy a szövetség elnöke, milyen fejlődést sikerült elérni, milyen eredményeitek vannak?

Első körben az elmúlt három évtized tapasztalatait felhasználva próbáljuk megszervezni magunkat. Két éve létezik az MMSZOSZ, tehát már van hivatalos hazai és nemzetközi érdekképviselete a szakmának - diplomáciai fonallal, más országok képviseleteivel megerősítve. Nagy eredménynek tartom, hogy írott együttműködési megállapodást tudtunk kötni az Országos Rendőr-főkapitánysággal, és megkaphattuk az egységes európai, 112-es segélyhívó számot - így ma már a rendőrség közvetlen kapcsolásával hatékonyan elérhetők a mentőkutyások.  Ez év májusa óta van egy mentésirányítási mobilközpontunk, és egy applikációs rendszert is szeretnénk elindítani, amellyel a digitális világ előnyeit kihasználva, valós időben fogjuk látni azt, hogy épp melyik mentőkutyás vethető be a leggyorsabban! 

Mik a céljaitok rövid, és hosszú távú lebontásban? 

Mindenképp a stabilitás, az éves fenntarthatóság és a képviseletünk megacélozása a legfontosabb feladat. Jövőre egy oktatási rendszert szeretnénk kidolgozni, amely a későbbiekben egyfajta utánpótlásbázist is jelentene. A hosszú távú célunk az, hogy minél több fiatalt gyűjtsünk magunk köré, olyanokat, akik érdeklődéssel fordulnak a karitatív pálya irányába - ez alatt nem csupán a mentőkutyázást értem. Érezzék meg minél többen, milyen nagyszerű adni, életeket menteni, családokat újraegyesíteni. Ez pedig majd vérfrissítést jelenthet a továbbiakra nézve. 

Tudsz mesélni nekünk egy motiváló sikersztorit?

A különböző mentési feladatok majdnem mindennaposak. Az már maga egy happy end, mikor élő személyt találunk, és egy eltűnt keresésekor én azt is sikerek tartom, ha hitelt érdemlően ki tudjuk zárni, HOL NEM található a keresett egyén. Nem közvetlenül kapcsolódik a munkánkhoz, de különböző vizsgákkal egybekötött világversenyeken rendre nagyon erősen szerepelnek a magyar mentőkutyások. Nemrégiben, a szlovéniai világbajnokságon egy 2. és 4. hellyel bizonyították újra a magyarok, hogy a közvetlen elitbe tartoznak!

Zárásként, mit vársz a QUEBECK-el most induló együttműködéstől?

Egy nagyszerű és jövőbemutató kapcsolatot, hiszen a QUEBECK professzionális minőséget és a hobby/munkakutyás területén piacvezető innovációt képvisel! Úgy gondolom, hosszútávon ez egy remek partnerség lehet, hiszen egy hiteles cég, és egy hiteles szervezet áll be egymás mögé. Az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon vagyunk, Dr. Filip Dániel remekül átlátja a helyzetünk, és az esetleges hiányosságainkat. A QUEBECK ezzel önkéntes életmentővé lép elő, hiszen nagyban segíti a tevékenységünk!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;