Gondolatok Helvéciáról…

Blog :: Friss hírek 2018. június 25., hétfő 19:09

Megint egy eset, ami előtt értetlenül állok. Megint egy kivégzett állat, és megint csak ugyanaz az elemi, tehetetlen düh, amitől üvölteni tudnám: most már ELÉG. A jóérzésű ember ismételten csak lesokkolva áll a tény előtt, hogyan is történhet meg ez egy Európai Uniós országban. Gondolatok Helvéciáról. 

 

Akkor következzenek a száraz tények: partnerünket, a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport aktivistáit szombaton riasztották egy elképesztő esethez. Egy Bács-Kiskun megyei családi ház előtt helyi fiatalok egy kutyafejet találtak, majd később azt is észrevették, hogy az állat teste a ház portáján belül hever. A helyszínre érkező állatvédők annak rendje és módja szerint hívták a rendőrséget, majd alapos nyomrögzítés vette kezdetét. A hatósági állatorvos is megérkezett, akinek első szakvéleménye a Hír TV beszámolója szerint hajlik a kutyatámadás felé.

És akkor álljunk meg egy szóra: ugye nem képzeljük azt, hogy ilyen jellegű „sérülést” képes okozni egy másik kutya? Ugye nem gondoljuk, hogy ha valaki ilyet tesz egy húszkilós állattal, az az „erején” felbátorodva majd visszafogja magát egy embertársával folytatott vitában?

Pörög az agyam, folyamatosan hullanak ki a fejemből a kérdések, de a konzekvencia minden alkalommal ugyanaz: újból és újból nem értem, hogyan jut el valaki addig a tébolyig, amikor egyetlen alternatívaként már csak egy érző lény megcsonkítása jelenti számára a menekülést…

Nem értem, hogy az igazság szolgái, akik egyébként a legmodernebb eszközök segítségével üldözik a bűnt, miért nem kapnak megfelelő törvényi támogatást is ehhez? Nem értem az államot, a vezetőinket, vagy az apatikusan reagáló utca emberét, miért nem észlelik, hogy ezek az emberek mind potenciális gonosztevők és gyilkosok? Nem értem, hogy néhány évtized alatt hogyan válhatott a bestiális kegyetlenkedés a mindennapjaink szerves részévé!?

Minden ilyen történésnél azzal próbálom nyugtatni magam, hogy ezek csak elszigetelt esetek, hogy ez tőlem messze történt, hogy csak rémálom az egész.

De magamnak hazudok vele. Hiszen látom a társadalmunk lelkében a megmagyarázhatatlan és forrongó gyűlöletet. Bármerre fordulok, mindenhol ott van: a közutakon, a kommentmezőkben, a közösségi térben álldogálva - elég csak hallgatni, miket beszélnek az emberek. 

Van egy mondás, ami így szól: mindig van lejjebb. De én már lassan nem hiszek ebben… 

Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;