Határtalan (napi) cukiság

Blog :: Friss hírek 2019. február 05., kedd 16:59 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Egy eb sokféleképpen lehet aranyos, tulajdonképp már attól az, hogy kutya. Lehet neki nagy bundája, hatalmas tappancsa, hosszú füle, tarka-barka szőre - vagy mindennek az ellenkezője. Ám olyat ritkán látni, hogy egy egyed genetikai betegsége hatására akasztja ki a cukiságmérőt!

 

Enzóval pontosan ez a helyzet. Az Instagram sztár golden retriever egy nagyon-nagyon kis számban előforduló születési rendellenességgel látta meg a napvilágot, melynek neve egyszerűen csak „pigmentált szomatikus sejtmutáció.”

A születési rendellenességek általában szomorú dolgokkal - gyakran súlyos mozgásszervi abnormalitásokkal - járnak, ám Enzo nagy szerencséje, hogy az említett probléma csak a külsejére van kihatással. Az igazi csavar pedig az a történetben, hogy a kutyust még szerethetőbbé teszi a különleges kis hibája, a fél arcát beterítő fekete folt.

Íme, egy remek videó róla:

A tenyésztő gazdi elmondása alapján a golden retrieverek általában fekete bundával születnének, ha nem lenne az a különleges gén, ami végül szó szerint bearanyozza a megjelenésüket. Ella Castro szerint Enzo DNS háztartásában valami zavar keletkezhetett, ettől került az űbercuki fekete foltocska a pofájára. Egy biztos, ha golden retriever lányok között nem is, a közösségi médiában példátlan sikert hozott az elváltozás. 

 

Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;