Isten nem azért adta mellénk az állatokat, hogy a kapcarongyaink legyenek

Blog :: Friss hírek 2018. augusztus 01., szerda 16:10 #Szenvedélyünkakutya, Menhely, Vélemény

Nagyon érdekes kezdeményezés valósult meg nemrég: egy fiatalember egy egész hétre beköltözött a siófoki állatmenhely egyik kutyakennelébe, hogy ilyen módon hívja fel a figyelmet a hazánkban tapasztalható állapotokra.

 

Szundi Regináldnak nem ez volt az első figyelemfelkeltő megmozdulása, a polgárpukkasztásról ismert budapesti srác ezúttal igazán nemes ügyet talált magának. Sajnos nem lehet elégszer hangsúlyozni és leírni, mennyire fontos a felelős állattartás, milyen lényeges (lenne), hogy ez a szemlélet széleskörben elterjedjen és gyökeret eresszen. 

Az „esemény” helyszíne a Siófoki Állatvédő Alapítvány volt, amely egyedüliként tartja a frontot a Balaton déli partján, célja pedig a figyelemfelhívás a menhelyek áldatlan állapotára, és az örökbefogadás fontosságára. Az egykori szeméttelep mellett (…) elterülő létesítmény ekletáns példa erre: nehezen döcög, 170-180 eb és 30-40 macska befogadására képes egy időben, és folyamatosan teltházzal dolgozik. 

Az influencer srác nyilatkozatában kifejtette, hogy szerinte a vidéken működő menhelyekre sokkal kevesebb figyelem irányul, mert kishazánkban ez a szegmens is főváros központosított. Az ötletet a francia Remi Galliard adta neki, aki néhány esztendeje jómaga is beköltözött néhány napra egy ketrecbe, és akkora figyelmet generált a menhelynek, hogy 200.000 Euró begyűjtött adomány mellett több mit 200 ottani állat is gazdára talált. A siófoki alapítvány támogatta az ötletét, hiszen számukra minden hírverés fontos az új, felelős gazdijelöltek bevonzásában. Merthogy sajnos manapság ebből van a legkevesebb… 

„Az örökbefogadás nem csupán annyit jelent, hogy valaki eljön hozzánk és szeretne elvinni egy kutyát - ez sokkal összetettebb dolog annál. Nekünk nagyon lényeges, hogy az általunk örökbeadott állatok valóban jóérzésű emberekhez, szerető családokhoz kerüljenek, akik felelősséget vállalnak értük. Ezért igyekszünk lecsekkolni a leendő gazdikat, megfelelnek-e az általunk támasztott direktíváknak: hová fog kerülni, volt-e már előtte a családban négylábú, mennyi időt szándékoznak rászánni naponta, és stb. 

Sokszor elmondjuk, hogy a kutyavállalás hosszú időre szól, 10-15 évre magunkhoz veszünk egy állatot, aki a társunk is lesz, tehát ugyanúgy törődni kell vele, óvni és ápolni, akárcsak a gyermekeinket. Ne legyenek illúzióink, ez idő, fáradtság, és szépen viszi a pénzt. Ezeket a kérdéseket nem árt hideg fejjel mérlegelni, mielőtt valaki belevág ebbe a kalandba, ugyanis sem a gazdának, sem nekünk, de legfőképpen a kutyának nem érdeke az, hogy néhány hét elteltével visszakerüljenek hozzánk.” - összegzi gondolatait a menhely vezetője.

E cikk szerzőjének saját tapasztalata, hogy a helyzet országos értelemben is drámai: minden csatornán érkeznek a hírek az elhagyott, megkínzott, elpusztított állatokról. És itt engedjenek meg e sorok egy röpke saját véleménymorzsát: az ember és a kutya barátsága több ezer évre nyúlik vissza, de a kutyák helyében én már felmondtam volna azt.

A Quebeck minden fronton támogatja a hasonló kezdeményezéseket, mi nem csupán a felelős állattartás eszméjét szeretnénk megvalósítani és konzerválni, de a preventív-gondoskodó szemléletet is. Zárásként pedig még egy személyes meglátás, amihez bátran hozzárendelhető a Quebeck filozófiája is: 

Isten nem azért adta mellénk az állatokat, hogy a szolgálóink, vagy a kapcarongyaink legyenek… Ehhez tartsátok magatokat!.

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;