Koronavírusos eb pusztult el, a National Geographic vizsgálja

Blog :: Friss hírek 2020. július 31., péntek 03:33 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A Buddy névre hallgató négylábú bizonyítottan az első olyan kutya, amelynek halálában közre játszhatott a koronavírus. A négylábú számos krónikus betegséggel bajlódott, többek között rákos is volt, jó eséllyel ez utóbbi vitte el szegény párát.

 

Esete fontos tanulmány alapját képezheti majd, mivel az állati vírusokról korántsem rendelkezik olyan széles ismeretekkel a tudomány, mint humán területen (Pláne nem a koronavírusról). Azt, hogy mennyiben járult hozzá a szomorú esethez a koronavírus, még vizsgálják, de az állat jó eséllyel egyébként is rövid időn belül távozott volna az élők sorából.

A németjuhász kutya áprilisban produkálta az első gyanús tüneteket, ekkor jelentkezett nála a nehézlégzés, amelynek alapján végül tesztet végeztek rajta. Ez pozitívnak bizonyult, az állat pedig július közepén az örök vadászmezőkre távozott. A National Geographic által vizsgált jószág limfómában (nyirokrák) szenvedett, amelynek hatására legyengült az immunrendszere, és így válhatott könnyedén a vírus áldozatává.

A kutyáknál regisztrált esetek száma mindezidáig világszerte nagyon alacsony, csupán huszonöt darabot tartanak nyilván, Buddy volt az első, aki bizonyítottan úgy pusztult el, hogy jelen volt a szervezetében a betegség. A tudomány jelen állása szerint az állatok, ha el is kapják, nagyon könnyedén kiheverik a Covid-19 fertőzést, és szinte esélytelen, hogy továbbterjesszék azt az emberre. 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;