Közeledik a kullancsszezon! - Óvd meg Kutyád természetesen!

Blog :: Friss hírek 2018. március 04., vasárnap 13:38

Bár az időjárás még nem könyörült meg rajtunk, hamarosan végérvényesen beköszönt a tavasz. Ez pedig egyet jelent a kullancsok elszaporodásával. Készülj fel időben és gondoskodj Kedvencedről természetesen! Bemutatjuk Nektek azokat a természetes illóolajokat, melyek hatékony védelmet nyújtanak a kullancsokkal szemben!

 

Már nem kell sokat várnunk és újra élvezhetjük Kedvencünkkel a szabadban töltött időt, a nagy sétákat, kirándulásokat. Azonban nem csak mi, hanem a kullancsok és egyéb paraziták is készülnek a jó időre, így az ellenük való védekezés prioritást élvez minden felelős állattartónál. A mi felelősségünk védekezni a vérszívók ellen, hogy kutyáinkat megóvjuk az általuk terjesztett betegségektől. 

A kutyák, macskák magasságuk és szőrzetük miatt nemcsak a kullancsokkal való találkozásnak vannak intenzívebben kitéve, hanem annak is, hogy az általában a kórokozók bejuttatásának szempontjából kritikus 24 órán belül nem vesszük észre rajtuk az élősködőket.

Ám mielőtt kemény vegyszerekkel lendülnél ellentámadásba, érdemes megfontolni a természetes módszereket is a kártékony rovarok távoltartására. A kullancs elleni készítmények alapanyaga általában valamilyen rovarölő szer. Gondold végig: Te bekennéd a saját bőröd rovarirtóval? Biztos, hogy vegyszer használata szolgálja legjobban Kutyád egészségét? Érdemes minél szelídebb és természetesebb megoldást keresni a kullancsok ellen!

A kullancs általában egy magas fűszálon várakozik, kiterjeszti az első lábait és várja az áldozatát. Mellső lábai ugyanis különleges érzékszervek, amelyek neki orrként funkcionálnak. A kullancs szaglószerve rendkívül érzékeny, érzékel mindent ami az  emberi vagy állati mozgással kapcsolatos: a kilélegzett széndioxidot, az ammóniát, a lehelet illatát. Ezeket a szagokat kell tehát elkendőzni, amit a kullancsok vonzónak találnak. A terápiás minőségű olajok bizonyítottan hatásosak az ellenük való védekezésben, mivel a paraziták nem kedvelik ezek intenzív illatát.

De melyek is azok, melyeket segítségül hívhatunk a hatékony a védekezés érdekében?

A Geránium (rózsamuskátli) illóolaj kiváló erre a célra, ugyanis természetes repellens hatású, a kullancsok kifejezetten kellemetlennek találják a könnyű citromos, lágyan rózsás, virágos és gyógynövényes illatát. Egy kísérletben, melyben a vérszívók csak egy geránium olajjal átitatott szűrőpapíron keresztül tudták megközelíteni áldozatuk 90%-ban hatékonynak bizonyult, a paraziták inkább menekülőre fogták. A geránium olajban található egyik vegyület 90 és 73,3%-ban taszította a kullancsokat - ez az eredmény megfelelt a kísérletben referenciaként használt szintetikus kullancsirtó hatékonyságának.


A geránium olaj mellett a levendula olaj, a citromfű és a borsmenta olaj szintén természetes megoldást nyújtanak a kullancsok ellen, ezenkívül kiváló bőrfertőtlenítő hatással is rendelkeznek, melyek nem csak a kullancsokat, hanem a szúnyogokat is távol tartják. Az összetevők a megfelelő koncentrációban egymás hatását erősítve illetve kiegészítve hozzák létre a rendkívül intenzív és komplex védelmi mechanizmust.

Új termékünk fejlesztése során, a QUILL-ben ezeket egyesítettük Nektek! 


    


    


    


    


 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;