Kutyát gázolt, majd a lökhárítóban hurcolta a szerencsétlent...

Blog :: Friss hírek 2019. október 19., szombat 21:17

Amint arról már számos fősodratú médium is beszámolt, egy szerb férfi Kecskeméten elütött egy kutyát, majd - mi sem természetesebb - megállás nélkül továbbhajtott. Ám a pórul járt állat kálváriája ezzel még koránt sem ért véget.

 

Történt ugyanis, hogy az eb az ütközés hatására a lökhárítóba szorult, és így utazott, egészen Szolnokig. A sofőr a megérkezése után (…??) szembesült a helyzettel, majd egy teljes éjszakára otthagyta a négylábút, mert állítása szerint megijesztette annak morgása…

Azt most ne is taglaljuk, hogy a kutya csodával határos módon semmilyen sérülést nem szenvedett, hogy egy szolnoki állatvédő szervezet már a gondozásába vette, sőt mi több, gazdikereső. Inkább egy pillanatra álljunk meg a történteknél, amelyek számos morális kérdést vetnek fel. 

Valaki elüt valamit, és nem áll meg? Sajnos vannak olyan forgalmi szituációk, amikor ez nem kivitelezhető - de egy jóérzésű ember az első lehetőségnél RÖGTÖN megáll, és visszafordul...

Valaki nem veszi észre (nem akarja észrevenni?), hogy egy lökhárítóba ragadt kutyát hurcol magával? Bárhonnan is nézzük, ez már bűncselekmény, amely maximálisan kimeríti az állatkínzás vonatkozó paragrafusát. (Plusz hol marad a már említett jóérzés??)

Kecskeméttől Szolnokig nem jött szembe egyetlen olyan ember sem az úton, aki erre megpróbálta felhívni a sofőr, ne adj isten a hatóságok figyelmét? Hihetetlen kategória.

További súlyos probléma, hogy a veszélyes üzemnek számító közúti közlekedésben hogyan vehet részt olyasvalaki, aki a megérkezése után csak órákkal képes észlelni egy ilyen volumenű ütközést, roncsolódást a saját gépjárművén?

És a slusszpoén a végére: milyen lelkivilággal rendelkezik az az „ember”, aki miután végre észlelte a történteket, egy teljes éjszakára segítség nélkül, magára hagy egy kutyát, vagy bármilyen más élőlényt?

A konzekvenciát meghagyjuk Nektek!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;