Miért szeretjük a tacskókat?

Blog :: Friss hírek 2018. május 01., kedd 07:45

A tacskó okos, aktív, jól tanítható kutya, ugyanakkor akaratos, néha már inkább önfejűnek mondanánk. Az ellentétek vonzásával „adja el” magát, benne minden megtalálható, amit csak egy kutyától elvárhatunk. Jó házőrző, éles ösztönökkel megáldva, ami a vadász múltjából fakad. Egyúttal igazi családi eb is, aki mindenhol ott akar lenni.

 

A szakkönyvek szerint a tacskó Németországból származik, de az egyiptomiak történelemben is találni ráutaló jeleket. Ugyanakkor a franciák is előszeretettel emlegetik ősi kutyájukként, amelynek szálkás szőrű példánya az „original”, a többi fajta pedig már a keresztezésnek köszönhető. 

Amit manapság tacsiként ismerünk, az egy hosszú folyamat eredménye: a borzkutya fejlődése során legfőképp a vadhajtás lebegett célként a tenyésztők szeme előtt. Három méretben gyúrták tökéletesre a Dashund-ot: az átlagos tacsi 35 centis, és körülbelül 9 kg-ot nyom, a törpék 35-30 centisek, súlyuk pedig csupán 5-7 kilogrammra tehető. A legkisebb a nyúlász eb, aki már bőven 30 cm alatt marad, és a tömege sem több 4 kg-nál.
 

Amiért legjobban imádjuk a tacskót, az egészen bizonyosan az életkora: 14-17 évet élnek ezek a csepp teremtmények, így aki mellettük köteleződik el, mindenképp számoljon azzal, hogy az életének jelentős szakaszára választ társat. Mert a tacskó egy igazi TÁRS.

Minden megvan benne, az emberi és a kutya jellem tulajdonságai egyaránt. Kitartó és akaratos, értelmes és tanulékony - bár ez utóbbit néha pajkosan titkolja. Nagy felfedező, amelyben remek ösztönei hajtják, de hasonlóan fontos számára a kényelem, és az otthon biztonsága is. A gazdájáért, és annak szeretteiért szinte mindent megtesz, ellenben az idegenekkel rendszerint közömbös - a betolakodókkal viszont nem bánik kesztyűs kézzel. Nagy játékos hírében áll, aki imád a középpontban lenni, és bármire hajlandó a figyelem kieszközléséért! 

Apró termete ellenére rengeteg mozgásra van szüksége, de ha biztosítjuk neki a rendszeres teret ehhez, akkor lakásban tartásra is ő lesz az egyik legideálisabb kutyus. Ezt nem árt komolyan venni, hiszen a tacsik egyik legnagyobb ellensége az elhízás, viszont ne lépcsőzéssel próbáljuk meg kondiban tartani, mert annak csúnya porckorong probléma lehet a vége. 

A Quebeck TACSKÓ HETÉNEK keretében most 20% kedvezménnyel ajándékozunk meg, ha segítesz nekünk a Tacskó Fajtamentés munkájának támogatásában.  


 

1. Kattints ide!

2. Kattints arra a kuponra, amennyivel támogatni szeretnéd a fajtamentést! (legalább 500 Ft.).

3. Tedd a kosárba a kupont, majd válogass termékeink közül!

4. Regisztrálj és használd a TACSI kuponkódot a 20% kedvezményért!

A kedvezmény 2018. május 6., 24:00-ig érvényes!

Nagyon köszönjük a segítséged!

A fajtamentés honlapja: http://www.futrinkautca.hu/tacsko/

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;