Rudi ismét lecsapott – az áldozat egy cigicsempész sofőr

Blog :: Friss hírek 2019. augusztus 17., szombat 16:04 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

A kutyák rettentő okos állatok, ezt mindannyian tudjuk, ahogy az is nyilvánvaló, hogy hihetetlen ösztöneik, képességeik és a szaglásuk miatt az élet egyre több területén - így a bűnüldözésben is - is hatalmas segítséget jelentenek. Ennek most legkevésbé egy román sofőr örül…

 

Emberünk csupán néhány doboz (összesen 1470…) cigarettát szeretett volna becsempészni az országba, ám nem számolt Rudival, az éles szaglású ebbel, aki miatt hamvába holt a terve. A következmények igencsak húsbavágóak, hiszen kis túlzással az úriembernek majdnem akkora bírságot kellett kifizetnie, mint ahány receptor van Rudi orrában.

A fogás Ártándnál hullott a pénzügyőrök ölébe, ahol egy Romániából Olaszországba tartó kisbusz lett gyanús a rend éber őreinek: félreállították, majd jöhetett a „halásos fegyver” gyors szemléje, aki nagyon hamar pozitív jelzéssel hozta tudtukra, hogy a jármű bizony „sáros”. 

Az ülések alatt elhelyezkedő üregekben valamint a padlólemez alatt majdnem 1500 doboz illegális dohányárú húzódott meg, méghozzá kétmillió forint értékben. A szállító a rakományának származását semmivel sem tudta igazolni, annyira nem, hogy még a puszta létezését is tagadta - ergo fogalma sem volt arról, hogyan került be az autójába… / :) /

Feledékenységének jutalma a teljes szállítmány lefoglalása, valamint majdnem 3.000.000 magyar forintos helyszíni bírság befizetése lett, de az ügy ezzel még nem zárult le, hamarosan a pénzügyi nyomozók asztalán folytatódik tovább.

Rudinak nem ez volt az első sikeres akciója, ráadásul az ilyen fogások legtöbbször még komolyabb bűncselekményeket előznek meg: nem ritka, hogy az illegális dohányárú mellett fegyverek, hamis pénz, és kábítószer is előkerül a nem éppen nyugodt vérmérsékletű kliensek járműveiből. Így aztán Rudi munkája nem csupán hasznos, de közvetve sok életet ment meg, és a vele dolgozókat is megkíméli!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: NAV / Blikk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;